Deze 10 cryptomunten leverden je samen 72 procent winst op 

Heb je op 1 januari geïnvesteerd in de tien grootste cryptomunten? Dan heb je nu gemiddeld 72 procent rendement. Januari was een fantastische maand voor de hele cryptomarkt, de totale marktwaarde is gestegen van 175 miljard euro naar 233 miljard euro. Een korte samenvatting van deze bewogen maand.

Alle munten in het groen

De grafiek hieronder laat de koersbewegingen zien van de tien cryptomunten die je kan verkrijgen via de Nederlandse crypto-app BLOX. Hoeveel procent zijn deze crypto’s gestegen?

En dit is dan de top 10 van januari, afgerond op hele procenten:

 1. Ethereum Classic (169%)
 2. Zcash (138%)
 3. Bitcoin Cash (90%)
 4. EOS (65%)
 5. Litecoin (64%)
 6. Monero (58%)
 7. Ethereum (41%)
 8. Stellar (39%)
 9. Bitcoin (32%)
 10. Ripple (27%)

Bitcoin is niet eens de grootste winnaar

Opvallend is dat bitcoin niet eens de grootste winnaar was van deze maand. Sterker nog, alleen ripple (XRP) staat lager dan bitcoin. Maar zelfs 32 procent is al een hele mooie winst. Op de Amerikaanse aandelenmarkt doet alleen Tesla het beter, met een stijging van 44 procent deze maand.

Maar gelukkig  kunnen we nu met zekerheid zeggen dat de januari-voorspelling niet is uitgekomen. Al vijf jaar op rij vloog de bitcoin koers in de eerste helft van het jaar omhoog, om daarna flink te dalen. Soms was die daling zelfs 50 procent. Deze keer was de stijgende lijn de hele maand te zien.

Investering spreiden was een prima strategie in januari

Ga je all in op één munt of verspreid je jouw investering over meerdere munten? In januari lijkt spreiden een prima optie te zijn geweest. Het gemiddelde rendement van alle tien cryptomunten samen is namelijk 72,3 procent.

Hoe werkt dat? Stel, op 1 januari verspreidde je honderd euro over al deze tien munten. In elke munt investeer je dan tien euro. In dat geval heb je aan het eind van de maand 172,33 euro. Dat is toch weer mooi verdiend!

Zit je erin voor de korte of lange termijn?

Het traden van andere munten dan bitcoin (altcoins) kan je op korte termijn veel winst opleveren. Maar dan moet je wel opletten, de waarde kan net zo hard dalen.

Analist Willy Woo keek naar koersontwikkeling van de grootste 2.412 cryptomunten (op gebied van marktwaarde) in de afgelopen tien jaar. In zijn analyse valt het op dat altcoins het gedurende een korte periode erg goed doen.

Maar op lange termijn behoudt bitcoin zijn waarde beter. Op de grafiek van Woo kan je de bitcoin koers herkennen aan de zwarte lijn:

Kijk je op elk moment van de dag naar de koers en houd je wel van een beetje risico, dan zijn altcoins interessant. Maar ben je eerder iemand die af en toe wat geld opzij legt en die niet veel naar de koers kijkt, dan is bitcoin dus een veiligere optie.

Januari was hoe dan ook een geweldige maand geweest. Lees hier onze technische analyse met onze verwachting van bitcoin.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Jammer dat er niet wordt gekeken naar crypto coins die veel meer opleverden dan
  de bovengenoemde bekende coins, zoals gulden nlg!

  1 februari 2020
 • Jammer dat er niet naar de gulden nlg wordt gekeken, die heeft bijna 200% winst sinds een maand✌️

  1 februari 2020
 • Denk dat Frank al even geen sex gehad heeft

  1 februari 2020