100% duurzaam mining center aanstaande in Zweden

Het is een veelgebruikt argument om tegen bitcoin te zijn; de milieuvervuiling. Genesis Digital Assets, een miningbedrijf dat al actief is sinds 2013, maakt nu gehakt van dit argument. Het bedrijf zal in 2024 een 100% duurzaam mining center bouwen in Zweden.

De toekomst van bitcoin mining kleurt groen

Milieuvervuiling hoort niet bij de toekomst, dus Genesis Digital beweegt mee. Het nieuwe datacenter verwacht tegen 2024 tot 100 MW megawatt online te hebben. Deze stroom komt niet door steenkool of andere fossiele brandstoffen, maar gewoon door waterkracht.

Het bedrijf hoopt hiermee meer werkgelegenheid te creëeren in Zweden en het heeft ook nog plannen om het center in de toekomst uit te breiden. Tim Liepold, Head of Power bij Genesis Digital Assets, zei het volgende over het nieuwe mining center:

“Deze nieuwste uitbreiding sluit aan bij de focus van ons bedrijf om manieren te vinden om onze faciliteiten van stroom te voorzien met schone energie, en tegelijkertijd banen te creëren voor de lokale economie. We zijn blij dat dit project van start gaat en kijken ernaar uit om dit door waterkracht aangedreven datacenter in de toekomst uit te breiden.”

Systeemrevolutie

Dat dit bedrijf geen kleintje is, wisten we al. Het bedrijf minede in totaliteit al meer dan één miljard dollar aan bitcoin en daarnaast heeft Genesis Digital onlangs meer dan 550 miljoen dollar opgehaald via investeringen. “We zijn op een missie om de infrastructuur te leveren die de open-source monetaire systeemrevolutie zal aandrijven en dit datacenter markeert een volgende belangrijke mijlpaal in ons werk om onze grote visie uit te voeren,” zei Liepold.

Eind 2020 bewogen al meerdere miningbedrijven van China naar Scandinavische landen. De goedkope duurzame energie – en decentralisatie vanuit een land als China – waren destijds goede reden om te vertrekken naar landen als Zweden, Noorwegen en IJsland. Achteraf gezien was het een kwestie van geduld tot Genisis een 100% duurzaam mining center zou openen.

Deze groene ontwikkeling zou een startschot kunnen geven voor andere bedrijven om bewuster met hun energie om te gaan. Genisis is één van de grootste mining bedrijven ter wereld, en als zij het doen, zal er vast iemand volgen. Zal het ‘milieu-argument’ over bitcoin mining ooit tot het verleden behoren?

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.