Bitcoin breekt door grens van 10.000 dollar! Verkoopcijfers BTC Direct indicator voor nieuwe all-time high?

Bitcoin is 10.000 dollar! De laatste keer dat bitcoin die waarde had, was in maart 2018. In dit artikel leggen wij uit wat deze psychologische mijlpaal betekent voor handelsplatform BTC Direct en kijken we naar opvallende cijfers. De laatste cijfers van BTC Direct vertonen namelijk veel overeenkomsten met de cijfers ten tijde van het begin van de bitcoin bullmarkt van 2017. Niet alleen werden toen dagelijks records verbroken in de bitcoin koers, ook de cijfers van BTC Direct behaalde keer op keer hoogtepunten.

Uit de huidige verkoopcijfers van BTC Direct lijkt het erop dat oude tijden herleven.

Wat betekent 10.000 dollar voor BTC Direct?

Duiken we in de cijfers van BTC Direct, dan zien we dat de grootte van de gemiddelde bitcoin-aankopen sterk toeneemt. In de grafiek hieronder valt op dat het absolute hoogtepunt lag aan het einde van 2017, begin 2018. Toen steeg de waarde van bitcoin binnen 19 dagen van 10.000 dollar naar 20.000 dollar.

Na het hoogtepunt is de gemiddelde grootte van een order alleen maar gedaald. Tot april 2019. In die maand steeg de waarde van bitcoin met veertig procent en zag je ook direct de grootte van de orders toenemen. En nu is de index door de 100 gebroken, net als in 2017.  Toen kroop de bitcoin koers langzaam richting 10.000 dollar.

Handelsvolume bij BTC Direct neemt ook toe

Kijken we naar het aantal transacties op het platform van BTC Direct, dan zie je dat ook hier de index is doorbroken op weg naar de grens van 10.000 dollar. De laatste keer dat dat gebeurde is precies twee jaar geleden. Ook toen maakte de koers zich klaar voor 10.000 dollar. Het lijkt er nu dan ook op dat er steeds meer vertrouwen van consumenten is in een stijgende koers van bitcoin.

Het absolute hoogtepunt werd gehaald toen bitcoin 20.000 dollar waard was. Daarna bleef het aantal transacties dalen tot eind 2018. Op dat moment beleefde bitcoin qua prijs een dieptepunt, waar veel consumenten dankbaar gebruik van maakten door bitcoin bij te kopen. Sindsdien is het aantal transacties alleen maar aan het groeien. In mei van dit jaar is het aantal transacties ook door de index van 100 gebroken.

Maar drie maanden met verlies

Bitcoin bestaat tien jaar en vijf maanden, ofwel 125 maanden. Als je in 122 van deze maanden bitcoin kocht en had vastgehouden, dan is je inleg meer waard geworden. Er zijn dus maar 3 maanden in de hele geschiedenis van bitcoin die niet rendabel waren om bitcoin te kopen en te houden.

De drie maanden waarin investeerders (vooralsnog) beter geen bitcoin konden kopen zijn:

  • December 2017, op het hoogtepunt van de hype en piek van de snelle opmars van bitcoin.
  • Januari 2018, toen Bitcoin voor het eerst crashte en de weg omhoog probeerde te vinden.
  • Februari 2018, in deze maand viel de koers terug naar 6.000 dollar om vervolgens weer naar 10.000 dollar te schieten.

Maar twee slechte jaren voor bitcoin

Veel investeerders gebruiken technische analyses om de koers te analyseren. Als je uitzoomt op zo’n analyse dan zie je dat er maar twee jaren zijn geweest waarin bitcoin rode cijfers schreef. Hieronder vertegenwoordigt elk balkje één jaar.

In de acht groene jaren groeide de waarde van bitcoin met maar liefst 194.409.702%

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.