‘Bitcoin koers stijgt met 153 procent na bodem van 10.000 dollar’

Bitcoin steeg vandaag al met 15 procent! Dat is wel even lekker, nadat de waarde met 30 procent inzakte naar ongeveer 10.000 dollar. Bitcoin is nu ruim 11.400 dollar (10.100 euro) waard. Is 10.000 dollar de nieuwe bodem voor bitcoin? We kijken naar de experts.

Ja: bitcoin is gezakt met ruim 30 procent

Zoals we gisteren bespraken maakt bitcoin ook in een bull market altijd correcties mee. Deze correcties zijn altijd vrij heftig, ze kunnen variëren van dertig tot veertig procent.

Gisteren was de bitcoin koers met ruim dertig procent gedaald ten opzichte van het hoogtepunt. Betekent dit misschien dat we de langverwachte correctie al achter de rug hebben? Het zou zomaar kunnen.

Bekijk actuele bitcoin koers

Trader Josh Rager laat op Twitter zien dat de periode na een correctie enorm winstgevend kan zijn. Gemiddeld stijgt de bitcoin koers met 153 procent na een correctie van ongeveer dertig procent. Dit was in de bull market van 2017 zo, maar ook dit jaar. Wie weet maakt bitcoin zich op voor nog een stijging van dat formaat:

Nee: CNBC zegt dat dit de bodem is

Maar voorlopig moeten we niet te vroeg juichen, want het Amerikaans nieuwskanaal CNBC denkt dat 10.000 dollar de bodem is van bitcoin. CNBC heeft het twijfelachtige imago om het vrijwel altijd bij het verkeerde eind te hebben.

Een analist op Tradingview is dit opgevallen, en noemt zijn ludieke vondst de CNBC indicator. Zijn advies? Doe altijd het tegenovergestelde van wat CNBC zegt.

Op crypto-Twitter wordt dan ook altijd cynisch gereageerd als CNBC iets plaatst over de koers van bitcoin. Toen CNBC vorige week verwachtte dat bitcoin in juli nieuwe hoogtes gaat bereiken, was dit dan ook niet anders. De dagen na het bericht daalde de koers tot onder de 10.000 dollar.

We zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw mening! Wat denk jij? Was 10.000 dollar de bodem voor bitcoin? Of kunnen we nog een correctie verwachten?

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ik heb mijn verkocht voor een Aston Martin (2e hands)!!!!!!

    3 juli 2019