Categorieën: Overige Altcoins

Klassieke pump en dump van kleine altcoin zorgt voor stijging van 10.300 procent

Ze bestaan nog! De klassieke pump en dumps van weleer. Deze waren in 2016 en 2017 schering en inslag. De cryptomunt Opyn yCurve Insurance (OCRV) staat qua totale marktwaarde buiten de top 3.500 maar schoot in een oogwenk omhoog met meer dan 10.300 procent.

Telegram en 4chan

Dit lijkt een gecoördineerde actie van gebruikers van het anonieme forum 4chan en Telegram. En veel lezers wilden de boot niet missen. Een bericht op de financiële pagina’s van 4chan noemde Opyn yCurve Insurance de volgende crypto-juweel die zomaar keer honderd omhoog kon schieten. 100x omhoog kon schieten.

Riemen vast. De marktkapitalisatie is slechts 8000 dollar en deze shit gaat exploderen. De munt wordt al geprezen op Telegram. Opyn kan net als TRB maanden geleden worden… alleen dan… 100 keer goedkoper.

SpaceX is er niks bij

Binnen een paar uur nadat de munt op 4chan zo hevig aangeprezen werd, ging de koers van OCRV als een gek tekeer. De cryptovaluta klom van 0,29 dollar naar de absolute recordhoogte van 3,04 dollar. Op 4 april was deze munt nog maar 0,002 dollar waard.

OCRV is een muntje van Opyn, het doel is om hiermee gebruikers van het decentrale financiële platform Curve.fi in staat te stellen hun stortingen te verzekeren.

De verzekeringspenningen beschermen de investeerders tegen marktvolatiliteit, ineenstortingen van de koers en andere systemische risico’s. Maar op de dag dat OCRV explodeerde, kochten handelaren eigenlijk vervallen verzekeringspenningen.

Pump en dump

Maar wat zo hard omhoog gaat (pump), knalt onvermijdelijk ook hard naar beneden (dump). Dat zie je ook als je naar de koers van OCRV kijkt op 23 mei. Een paar uur na het behalen van de all time high van 3,04 dollar, stortte OCRV terug naar 0,228 dollar. Dit is een devaluatie van meer dan 92%.

Het geval van OCRV is een klassieke pump en dump en een waarschuwingsverhaal voor de gevaren van het investeren in cryptocurrency. Zegt iemand de nieuwe bitcoin te hebben gevonden, of wordt een voor jou onbekende coin heel erg de hemel ingeprezen, wees dan extra voorzichtig.

Doe vooral zelf research naar een project. Pump en dumps worden vooral uitgevoerd bij kleine coins, waarvan het handelsvolume laag is. Hierdoor zijn er minder middelen nodig om een muntje te doen laten exploderen.

Alle statistieken uit dit artikel komen van CoinGecko. Op deze website worden cryptocurrency’s vergeleken.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Ledger, BRD en andere bitcoin wallets wellicht slachtoffer van hack BigSpender

Onderzoekers van het Israëlische ZenGo hebben alle bitcoin gebruikers gewaarschuwd voor een nieuwe kwetsbaarheid in…

8 uur geleden

Activiteit op blockchain van bitcoin sinds 20.000 dollar niet zo hoog geweest

Het aantal actieve dagelijkse bitcoin adressen is gestegen tot 1,07 miljoen volgens cryptocurrency data provider Santimnet.…

10 uur geleden

Japanse centrale bank heeft Proof of Concept voor digitale Yen

De Bank of Japan kondigde gisteren aan dat zij met een CBDC experimenteren om de…

11 uur geleden

Komiek Bill Burr wil bitcoin kopen na podcast met Anthony Pompliano

Comedian Bill Burr heeft het licht gezien nadat Anthony Pompliano voorbeeld na voorbeeld gaf over…

1 dag geleden

99% van alle transactiekosten worden betaald voor Bitcoin en Ethereum

Is mining anno 2020 lucratief? Dat hangt af van de cryptocurrency die je wilt minen.…

1 dag geleden

Deze 5 nationale valuta’s zijn minder waard dan 1 honderd miljoenste bitcoin (sat)

Gisteren schreven wij over het belang van bitcoin bij hyperinflatie. De situatie in Libanon, Venezuela…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!