Deze student vindt 127 bitcoins en is in één klap 4 miljoen dollar rijker

Er zijn veel bekende verhalen van mensen die de toegang to hun bitcoins zijn verloren. Denk bijvoorbeeld aan die arme stakker die de vuilnisbelt afzocht, op zoek naar zijn oude computer. Maar gelukkig zijn er ook leuke verhalen. Deze student zegt juist zijn bitcoins te hebben teruggevonden.

Relatie van tien jaar

De man deelde zijn verhaal op Reddit. Hij gebruikt het pseudoniem BitcoinHolderThankU en hij vertelt over zijn tien jaar oude relatie met bitcoin.

Het verhaal begint 8 of 9 jaar geleden. Hij nam deel aan verschillende, leuke online leuke activiteiten zoals enquêtes, het voltooien van willekeurige eenvoudige taken en het bekijken van video’s. Hier verdiende hij bitcoin mee, en niet zo’n beetje ook. In een korte periode had hij zo 127 bitcoin verdiend. Destijds had hij geen idee dat deze “waardeloze” digitale munten hem ooit een instant miljonair zouden maken.

Digitale ruimteschepen kopen

Miljonair worden was ook helemaal niet zijn oorspronkelijke doel. Hij wilde deze munten verdienen zodat hij eenvoud in-game aankopen in een online game genaamd DarkOrbit kon doen. Op het moment dat hij zijn bitcoins wilde inwisselen voor een buff of wapen voor zijn ruimteschip, crashte zijn Dell-computer. Hier had hij al zijn private keys op opgeslagen.

Tien jaar geleden was de bitcoin koers niet veel waard. De munten waren toen nauwelijks centen waard. In de loop van de jaren heeft bitcoin aan populariteit gewonnen, maar ook aan waarde. Het is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen en heeft de aandacht getrokken van regeringen en bedrijven.

Een paar dagen geleden slaagde de student erin om via zijn oude computer toegang te krijgen tot zijn prive sleutels. Bitcoin was toen ongeveer 23.000 dollar waard. Hij verkocht zijn volledige voorraad van 127 bitcoin uiteindelijk voor 33.400 dollar per stuk. Na het betalen van transactiekosten, hield hij hier 4,24 miljoen dollar aan over.

Heeft hij een miljoen dollar misgelopen?

Hoewel de student veel geld heeft verdiend met de munten, had hij nog een miljoen meer kunnen verdienen, als hij nog een paar dagen had gewacht. Bitcoin steeg nog tot boven de 41.000 USD. Maar had hij gewacht tot vandaag.. tja.

Maar het is misschien té Nederlands om daar over na te denken. Hij heeft zijn oude computer gevonden, en daarop zijn ticket naar een heel ander leven.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.