Deze twaalfjarige verdient 350.000 euro in Ethereum met verkoop NFT’s van rare walvissen

Een 12-jarige jongen uit Londen verdiende naar verluidt bijna 350 duizend euro door tijdens zijn schoolvakanties een reeks non fungible tokens te verkopen. Het mooie, hij heeft geen bankrekening, maar houdt alles in ether aan.

Geld verdienen zonder bankrekening

Benyamin Ahmed werd geïnterviewd door Geo.tv en hij deelde zijn opwinding over dat hij online geld kan verdienen door NFT-kunstwerken te verkopen zonder een bankrekening te hebben. Hij maakte namelijk NFT’s van rare walvissen, het kunstwerk van Ahmed trok de aandacht op Twitter en ging uiteindelijk viraal.

Ahmed gebruikte zijn schoolvakanties om digitale foto’s te maken en om te vormen tot emoji’s van walvissen. Hij noemde deze walvissen ‘Weird Whales’, die vervolgens online werden verkocht in de vorm van NFT’s. Eerder had het kind een op Minecraft geïnspireerde set getokenized, die vanwege de lage populariteit niet op de markt werd verkocht.

Viraal gaan

‘Ik had maar een paar volgers op mijn Twitter. Gelukkig heeft iemand met dezelfde interesse op Twitter me geretweet en vandaag heb ik meer dan 12.000.000 volgers, van de BBC tot New York Post tot Geo News, iedereen heeft mijn nieuws opgepikt,’ zei de zelfverzekerde jongeman.

Winst in Ethereum

Imran Ahmed, de vader van de jonge jongen, leerde Benyamin en zijn broer coderen vanaf dat ze zes jaar waren. Ondanks dat zijn zoon vanwege leeftijdsbeperkingen geen bankrekening kon openen, zei Imran:

‘Hij is zeer creatief, heeft geen bankrekening en geen accountant, daarom bewaart hij zijn geld in een online blockchain.’

Bovendien verduidelijkte de vader dat de inkomsten uit NFT-verkopen zijn omgezet in Ethereum, deze houdt hij ongeacht de prijsschommelingen.

Er valt veel geld te verdienen met NFT’s, iets wat kleine Benyamin wel bewezen heeft. Het hele jaar door wordt het ene na het andere record verbroken. Bekijk hier de lijst met duurste NFT’s ooit, of ja, totdat het record volgende week waarschijnlijk weer gebroken wordt.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.