Schiet Ripple vanaf zaterdag 16 juli omhoog? McCaleb heeft dan zijn laatste XRP verkocht

Jed McCaleb zal er acht jaar, één maand en 25 dagen over doen om al zijn 9 miljard XRP te verkopen. Volgens een tweet van de oprichter van XRPArcade, Leonidas, zal McCaleb 16 juli zijn laatste XRP verkopen.

16 juli laatste dag

McCaleb verkoopt deze week 4,215 miljoen XRP per dag. Hij zou op 16 juli de laatste van zijn resterende 22,16 miljoen XRP verkopen.

Tussen nu en vrijdag zal McCaleb’s wallet, genaamd “tacostand”, gemiddeld 4,22 miljoen XRP per dag verkopen, en dan nog eens 1,08 miljoen tokens op zaterdag, totdat hij nul bereikt, zei Leonidas.

Op het moment van schrijven laat Jed Balance, een website die de XRP-aandelen van McCaleb bijhoudt, zien dat er minder dan 18 miljoen XRP-tokens in de wallet zitten, die ongeveer 5 miljoen euro waard zijn tegen de huidige Ripple koers.

Onderdrukt McCaleb koers XRP?

McCaleb is een van de oprichters van Ripple, hij vervulde de rol van Chief Technology Officer. In mei 2014 kondigde hij en Ripple aan dat al zijn XRP stapsgewijs worden verkocht. Nu het einde van deze verplichte verkoop eindelijk in zicht is, blijft de crypto-community achter met vragen.

Velen willen weten aan wie en hoe hij zijn XRP dan verkocht heeft. Ook wordt McCaleb ervan verdacht dat hij door zijn constante verkoop de koers van XRP heeft onderdrukt. Leonidas heeft hier geen bewijs van gevonden en zit geen correlatie tussen prijs en zijn verkopen.

Anderen vragen zich af waarom de Securities and Exchange Commission (SEC) hem niet heeft opgenomen in de rechtszaak tegen Ripple en zijn leidinggevenden over de verkoop van niet-geregistreerde effecten. Immers worden Garlinghouse en Larsen wel aangepakt door de SEC.

Balans neemt volgens afspraak af

Jed McCaleb richtte in 2012 Ripple Labs op, samen met de huidige CEO Brad Garlinghouse en Chris Larsen, die elk een aandeel van 20 miljard XRP ontvingen. In 2014 vertrok McCaleb om Stellar Development te starten nadat zijn relatie met de twee andere oprichters verzuurde.

De leidinggevenden stemden in met een lock-up van de negen miljard XRP-holdings van McCaleb, bang dat een onmiddellijke verkoop de koers zou doen instorten. De overeenkomst verhinderde McCaleb, die ook de ter ziele gegane cryptobeurs Mount Gox oprichtte, om meer dan 10.000 dollar aan XRP per week te verkopen.

Dat bedrag werd later verhoogd naar 20.000 dollar per week voor de drie jaar tot 2017. In latere jaren werd het plan gewijzigd om beter in verhouding te zijn met het totale aantal verkochte XRP, met een limiet van 1 miljard tokens in jaren 2018 en 2019, en vervolgens 2 miljard per jaar in de jaren daarna.

Bron: Jed balance

XRP heeft bullrun gemist

Stel dat de constante verkoopdruk van McCaleb er aan bij heeft gedragen dat de waarde van XRP niet verder kon stijgen, dan is dat absoluut niet de enige factor. We hadden het net al over de rechtszaak tussen de SEC en Ripple, de bijbehorende aanklacht dateert van december 2020.

Wellicht viel je al iets op aan de zojuist genoemde datum. Rond december 2020 begon ook de bullmarkt voor cryptocurrency. Bitcoin, Ethereum en vrijwel elke andere cryptocurrency stegen naar grote hoogtes. Het leek wel of elke week nieuwe all-time highs werden bereikt.

De koers van XRP daarentegen, kreeg juist een zware klap. En vlak nadat de rechtszaak bekend werd gemaakt werd het ook moeilijker om in XRP te handelen omdat veel Amerikaanse beurzen de handel in de munt stopten.

In de grafiek hieronder de koers van Ripple eind 2020. Binnen een paar dagen daalde de koers en bleef XRP over met een derde van de waarde.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.