Bitcoin wordt 1 miljoen waard, Kraken directeur blijft bij zijn voorspelling

De directeur van cryptocurrencybeurs Kraken blijft bij zijn leest: hij gelooft dat de prijs van bitcoin de komende jaren kan oplopen tot 1 miljoen dollar dankzij het monetaire beleid. Dit beleid zorgt ervoor dat de aanvoer van nieuwe dollars (en euro’s) constant hoog blijft.

Stijging naar 1 miljoen is een makkie

Powell was te gast bij de Podcast H3 en hij ging in op de impact van bitcoin op het milieu en de rol van cryptocurrency in het financiële systeem. Tijdens het gesprek zei hij dat de prijs van bitcoin in de komende jaren gemakkelijk kan stijgen van 500.000 naar 1 miljoen dollar. De vraag is of dat betekent dat bitcoin meer waard wordt, of dat dit komt doordat fiatvaluta waardeloos wordt.

Powell haalt het monetair beleid aan waarbij kwantitatieve versoepeling zou kunnen leiden tot inflatie of valutaverlaging.

Het is nog vroeg. Ik denk van wel, ik denk dat bitcoin de komende jaren gemakkelijk 500.000 dollar zal zijn. Kijk hoeveel geld er wordt gedrukt. We gaan gemakkelijk een miljoen dollar in bitcoin halen.

Investeer alleen wat je kan missen

Toen hem werd gevraagd of hij zou aanraden om in cryptocurrency te investeren, zei hij dat de luisteraars van de podcast er op zijn minst in zouden moeten ‘dobberen.’ Hiermee bedoel hij dat iedereen tussen de 1% en 10% van hun portfolio in cryptocurrency moet stoppen. Hij raadt echter niet aan om geld te investeren dat ze nodig hebben om onkosten te betalen.

Gok niet met je huurgeld, zet je geld voor eten niet in op bitcoin, maar als je een portefeuille met beleggingen hebt, zou je daar absoluut wat bitcoin in moeten hebben.

Niet gokken op low cap altcoins

Toen hem werd gevraagd naar de duizenden altcoins die zijn gemaakt, vergeleek Powell de cryptocurrencymarkt met de aandelenmarkt en adviseerde beleggers om vast te houden aan de grootste namen, zoals ze zouden doen als ze in aandelen zouden beleggen.

Merknamen als Apple, Google en Facebook zijn populair en veilig om in te investeren, en hij zei dat hetzelfde geldt voor zowel bitcoin als ethereum. Hij zegt ook dat als je geen full time Wall Street analist bent, en dus ontzettend veel kennis van de markt hebt, dan moet je niet gokken op hele kleine, onbekende aandelen. ‘Dat geldt ook voor low cap altcoins, die zou je dan moeten kopen op basis van het geboden potentieel.’

Powell voegde toe:

Let niet op alle nieuwe dingen die constant uitkomen. Blijf gewoon bij Bitcoin en Ether. Als je superveilig wilt zijn, denk ik dat Bitcoin en Ether superveilige weddenschappen zijn. Al het andere, het wordt exotischer en je krijgt een hoger rendement met meer risico, maar ik zou niet naar andere dingen kijken.

In een eerder interview met CNN zei Powell dat bitcoin binnen 10 jaar 1 miljoen dollar waard kan worden. Tijdens datzelfde gesprek was hij nog ambitieuzer, op de lange termijn ziet hij bitcoin doorgroeien tot in het oneindige.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.