Opmerkelijke instroom stablecoins voorspelde snelle stijging Bitcoin naar 20.000 dollar

Vandaag brak bitcoin eindelijk door de magische grens van 20.000 dollar. Maar was deze uitbraak te voorspellen? Volgens Ki Young Ju van cryptocurrency analysebureau CryptoQuant kon je deze beweging zien aankomen. Hij keek naar de instroom van stablecoins naar cryptocurrency beurzen.

Stablecoins?

Volgens Ki Young Ju werden er vlak voordat bitcoin door de 20.000 dollar schoot gemiddeld veel stablecoins gestort naar adressen van cryptobeurzen. Het is heel waarschijnlijk dat deze stablecoins werden gebruikt om bitcoins te kopen. Direct na de storting vloog de bitcoin koers namelijk naar de maan.

Stablecoins zijn cryptomunten met een waarde gekoppeld aan een fiat valuta, zoals de Amerikaanse dollar of de euro. De meest populaire stablecoin is tether, die altijd één dollar waard is.

Eerder deze week schreven we dat de koopkracht van stablecoins aan het toenemen is. Het circulerend aanbod aan stablecoins neemt in rap tempo toe. Er is voor bijna 20 miljard dollar aan tether in omloop. Ter vergelijking, in het begin van dit jaar stond de teller nog net boven 4 miljard dollar.

Dit is positief nieuws voor de koersen van cryptocurrency’s. Stablecoins worden namelijk veelvuldig gebruikt om snel in te stappen wanneer de koers van bijvoorbeeld bitcoin en ethereum aan het stijgen is.

Ook een all-time high in euro’s

Bitcoin heeft niet alleen een record behaald in dollars, maar ook in euro’s. Dat zie je hieronder op de koersgrafiek van BTC Direct. Het vorige hoogtepunt van 16.727 euro werd behaald op 17 december 2017. Met bijna 17.000 euro bevindt de koers van bitcoin zich daar nu ruim boven.

Wil je ook niets missen van alle actie? Bekijk dan op deze pagina de live bitcoin koers.

En wil je direct instappen, dan kan dat razendsnel met de alles-in-één cryptocurrency trading app BLOX. Handel in de populairste cryptomunten, zoals bitcoin en ethereum. Bekijk de live koersen, en bepaal jouw ideale koop- en verkoopmoment. Dit is je teken!
Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.