2019 kan het jaar van de security tokens worden

2019 kan wel eens het jaar van de security token worden. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Breakermag. Met security tokens kopen investeerders eenvoudig een financieel product via de blockchain. Dat kan bijvoorbeeld een aandeel zijn in een bedrijf, maar ook in vastgoed. Beleggers profiteren dan via dividenduitkering van de winst van het bedrijf.

Een recent voorbeeld van een uitgave van een security token is het project van St. Regis Aspen. Dat is een luxe ski-resort in de Verenigde Staten. Een investeringsfonds heeft daar via de security token Aspen Coin 18 miljoen dollar opgehaald. Maar volgens anderen is dit slechts het begin.

Waarom security tokens?

Security tokens kunnen het verkopen van vastgoedaandelen makkelijker maken. Op dit moment verloopt het kopen van vastgoedaandelen nog in grote hoeveelheden. Dat gaat dan via zogeheten REITS (Real-estate Investment Trusts).

Via zo’n REIT koop je eigenlijk een pakket aan aandelen van eigendommen. Dat kan dan bijvoorbeeld een kantoorgebouw of winkelcentrum zijn. Het kopen en verkopen hiervan is vaak moeilijk. Het kost veel papierwerk en een notaris, en je moet veel geld hebben om in te stappen.

Met security tokens wordt dit makkelijker. Aandelen kunnen dan worden opgeknipt in kleinere delen. Zo kunnen ook kleinere investeerders een aandeel kopen in een vastgoedproject.

Alles tokenizen

Volgens Josh Stein is het duidelijk: ‘Alle eigendommen zijn een potentieel doelwit.’ Hiermee bedoelt hij dat het mogelijk is om alles in de toekomst te kunnen verkopen als security token.

Stein is CEO van Harbor, een startup uit San Francisco. Harbor heeft als doel om verschillende vastgoedprojecten te financieren met security tokens. Maar het bedrijf richt zich ook op andere projecten. Zo bekijkt Harbor of het mogelijk is om aandelen over kunstobjecten te ‘tokenizen’. Met tokenizen wordt bedoeld dat een object wordt uitgegeven als aandeel (security) op de blockchain.

Iedereen kan security tokens kopen. Dat kunnen grote institutionele partijen zijn maar ook individuen. Maar voordat de markt groeit moet er nog wel wat gebeuren. Stan Pearson is blockchain consultant bij Heyi Advisors: ‘Op dit moment is toestemming vanuit de SEC erg belangrijk. Wanneer zij duidelijke regelgeving bieden, kan het erg snel gaan met de markt in security tokens.’

Op zoek naar meer informatie over security tokens? Lees er hier meer over.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties