Eerste kwartaal 2020 opties op bitcoin futurescontracten mogelijk via CME

Derivatenmarkt CME Group heeft aangekondigd vanaf het eerste kwartaal van 2020 opties te zullen aanbieden op bitcoin-futurescontracten. Misschien ken je CME nog wel, toen de koers van bitcoin 20.000 dollar was in 2017, lanceerde CME futures op bitcoin. Vanaf dat moment klapte de koers in elkaar.

CME is ontstaan na een fusie van de Chicago Mercantile Exchange en de Chicago Board of Trade.

Meer middelen

In de aankondiging van CME staat dat de lancering van bitcoin-opties bedoeld is om klanten te voorzien van “aanvullende hulpmiddelen voor precisie hedging en handel.” De lancering en het product moeten nog wel goedgekeurd worden door de regelgevende instanties.

Opties en futures?

Het verschil tussen een futures- en optiemarkt is dat de belegger op een futuresmarkt contractueel verplicht is om op een bepaalde datum in de toekomst te handelen. Een belegger op de optiemarkt heeft het recht om een ​​transactie uit te voeren, maar dit is geen verplichting .

Een belegger betaalt vooraf een premie om het optiecontract te kopen, en het risico is dat deze premie verloren gaat als de markt in een onverwachte richting beweegt. Dit is eigenlijk minder riskant dan de futures-markt omdat een belegger technisch gezien oneindig veel risico loopt op een futures-markt.

De bitcoin opties van CME

Dit product wordt de eerste van zijn soort, althans in de VS. Er worden nog geen gereguleerde bitcoin opties aangeboden.

Tim McCourt, hoofd van de aandelenindex van CME Group:

Gebaseerd op de toenemende klantvraag en groei in onze bitcoin-futuresmarkten, zijn wij van mening dat de lancering van opties onze klanten extra flexibiliteit biedt om te handelen en hun bitcoin-prijsrisico af te dekken. Deze nieuwe producten zijn ontworpen om instellingen en professionele handelaren te helpen hun bitcoin-spot op de spotmarkt te beheren en bitcoin-futuresposities af te dekken in een gereguleerde omgeving.

Het bedrijf gaf aan dat het sinds de lancering in 2017 twintig succesvolle afwikkelingen voor futures heeft gezien. Er zijn meer dan 3.300 individuele rekeningen die contracten verhandelden. CME zegt dat dagelijks bijna 7.000 bitcoin-futurescontracten worden verhandeld.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Ontvang nieuwsbrief


Niet de enige op de markt

De Chicago Board Options Exchange (CBOE) bood ook futures op bitcoins aan maar zij stopten in maart 2019 met dit product. Vanaf vandaag is er ook een nieuwe concurrent: Intercontinental Exchange en dochteronderneming Bakkt beginnen met het aanbieden van een nieuw futures-product. In tegenstelling tot de contracten van CME, zal Bakkt echter een fysiek geregeld product aanbieden.

Dit betekent dat gebruikers van ICE en Bakkt echte bitcoin moeten storten en ontvangen. Bij CME wordt uitbetaald in dollars.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.