2023 verwachting: ‘crypto krijgt grootste bullrun ooit’

De komende drie jaar kunnen wel eens heel mooi worden voor crypto, dat zegt Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise Asset Management. De oprichter van dit fonds verwacht dat de bullrun in 2023 al begint.

Grootste bullrun ooit

Tijdens een interview op het YouTube-kanaal van analist The Wolf of All Streets, voorspelde Hougan dat de komende bull-run de grootste tot nu toe zal zijn. De cryptocurrency markt krijgt een enorme boost als het gaat om gebruikersacceptatie, totale marktkapitalisatie en andere belangrijke statistieken.

Vandaag de dag hebben we het veel over inflatie en regelgeving, maar Hougan zoomt graag uit. Natuurlijk zullen er hier en daar hobbels zijn, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat regelgeving uiteindelijk een positieve factor voor de markt zal zijn.

De drijvende kracht achter de komende cyclus zal volgens Hougan een grote technologische doorbraak zijn op het gebied van schaalbaarheid. Deze doorbraak op schaalbaarheid noemt hij het Layer-2 tijdperk. Dit zal er voor zorgen dat blockchains applicaties kunnen draaien zonder dat de transactiekosten te hoog worden en met de snelheid die voorheen niet mogelijk was.

Wat is layer 2?

Als we het hebben over een blockchain, dan wordt hier de eerste laag mee bedoeld, dit is de basislaag of de hoofdketen. Een tweede laag verwijst naar een secundaire keten die hier bovenop is gebouwd. Er kunnen meerdere secundaire ketens zijn, en deze worden allemaal tweede lagen of layer 2 genoemd.

Zo huisvest Ethereum tweede lagen van Coinbase, Polygon en meer. Bitcoin heeft Multilayer en daar komen er vast nog een paar bij.

Layer-2’s zijn zogenaamde schaaloplossingen, een technologie die een blockchain op meerdere manieren kan verbeteren, maar ze delen allemaal het hoofddoel om netwerkcongestie op de hoofdlaag te verminderen. Denk aan een file op de snelweg, waar auto’s worden omgeleid via andere wegen om de drukte te vermijden.

Transactiekosten dalen

Het is een kwestie van tijd, maar deze tweede lagen zullen ervoor zorgen dat de transactiekosten op Ethereum en andere blockchains drastisch zullen dalen, en dit is een voorwaarde voor crypto om eindelijk op een significante manier de mainstream aan te spreken.

Hougan is van mening dat de opwinding rond deze doorbraak groter is dan je denkt. Hij zegt dat dit de cryptomarkten zal stimuleren om de volgende bullmarkt in te gaan en dat crypto daadwerkelijk doordringt bij de mainstream.

Belangrijker dan NFT’s, DeFi en stablecoins

Volgens Hougan kan schaalbaarheid echt iets bereiken. Nog meer zelfs dan non-fungibele tokens (NFT’s), gedecentraliseerde financiering (DeFi) en stablecoins bereikt hebben. Dit zijn allemaal belangrijke ontwikkelingen geweest, maar schaalbaarheid zal dit overtreffen, en kan volgens Hougan net zo’n impact hebben als de eerste start van Bitcoin en Ethereum.

Zijn collega Hunter Horsley, tevens oprichter van Bitwise Asset Management, verwacht dat de bullmarkt dit jaar al begint.

Bitcoin beweegt in 4 jaar

De meeste crypto-investeerders houden zich vast aan de vierjarige cyclus van Bitcoin. Elke vier jaar wordt het aantal nieuwe Bitcoins dat erbij komt gehalveerd. Dit zorgt voor meer schaarste en heeft een groot psychologisch effect op de markt. Na zo’n halvering begint Bitcoin eerst hard te stijgen, en daarna zijn de altcoins aan de beurt.

Dat kan er uit zien zoals hierboven. De stippellijnen zijn de momenten dat de halvings plaatsvinden. De volgende zal ergens halverwege 2024 zijn, het verleden laat zien dat zo’n halving aan het begin staat van de bullrun.

Een cyclus bestaat hij een bullmarkt (groen) en een bearmarkt (rood). In de grafiek hierboven is de oranje lijn de echte koers en de blauwe lijn een verwachte koers van ondergetekende. De twee heren van BitWise Asset Management verwachten echter dat de groene periode eerder zal aanbreken, al in 2023.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • of het blijft gelijk of het gaat omlaag .

    6 maart 2023
  • Cryptokoers wordt bepaald door een random geflipte artificiële intelligentie (AI )entiteit!

    6 maart 2023
  • nog steeds mensen die na een paar exchange crashes geloven dat de Kitchcoin veilig is?

    7 maart 2023