23-jarige koopt huis van bitcoin- en ethereum-winsten

Het is misschien wel de droom van elke crypto-investeerder; een huis bij elkaar sparen. Een 23-jarige Australiër kreeg het voor elkaar door middel van een ‘dollar cost averaging’ investering, zegt Australisch nieuwsblad news.com.au. Hij kocht onlangs een appartement van 430.000 Australische dollars (285.000 euro) en trekt volgende maand in.

De student, Loi Nguyen, begon voor het eerst te investeren in 2017. Hij zat destijds in zijn tweede jaar van de universiteit. Toen de bullmarkt zich voordeed in 2020 realiseerde hij zich dat hij al genoeg had om een huis te betalen.

Hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen?

Na de middelbare school werkte de Nguyen een jaar lang bij de bank voor een fulltime salaris van 28.000 Australische dollar (18.500 euro). In die tijd leerde de 18-jarige een belangrijke les over geld. “Ik zag mensen ijverig met hun spaargeld omgaan en ik zag ook mensen die heel roekeloos waren,” legde hij uit tegen news.com.au. “Je had mensen die consequent elke week spaargeld wegzetten of aandelen kochten.”

Hij vond dat hij niet achter kon blijven met investeren en kocht wat aandelen, evenals een paar honderd dollar aan bitcoin en ethereum. Toen de crypto-markt in 2018 instortte, dacht hij dat dit het einde was van het crypto avontuur.

‘Ik wilde mijn koopkracht beschermen’

“Crypto kwam terug in mijn leven toen ik op de uni een cursus deed over inflatie. Ik leerde dat bitcoin desinflatoir kan werken”, legde hij uit. “Ik verdiende minder dan een half procent op mijn spaarrekening bij de bank en ik wilde mijn koopkracht beschermen.” Het bruggetje naar crypto is dan snel gemaakt.

“Ik wist dat ik slim moest zijn, anders zou ik nooit toetreden op de woningmarkt.” Met deze gedachten in het achterhoofd bleef Nguyen vasthouden aan zijn dollar cost averaging beleggingsstrategie, waarbij hij elke dag geld opzij legde voor zijn aandelen en crypto.

Uitbetaald tussen 53.000 en 33.000 euro

“Ik geef toe dat ik veel risico’s heb genomen”, geeft hij wel toe. “Crypto is behoorlijk volatiel en de waarde steeg zo snel dat het de waarde van mijn aandelenportefeuille inhaalde.” Hij begon zich toen meer te concentreren op cryptocurrency.

Hij spendeerde naar schatting 18.000 Australische dollars (bijna 12.000 euro) totdat hij een hele bitcoin bezat en daar stopte hij niet. Tot het heden is hij doorgegaan met dollar cost averaging en cashte het ook op deze manier uit. Zijn uitbetalingen varieerde tussen een bitcoinprijs van 53.000 euro en 33.000 euro.

Hoe werkt dollar cost averaging?

Dollar Cost Averaging (DCA) is een manier om te investeren, waardoor je inkoopprijs zo gemiddeld mogelijk is. Het doel is om elke dag, week of maand op het zelfde tijdstip crypto te kopen – ongeacht de prijs. Hierdoor heb je de kans om op hoog, maar ook laag in te kopen. Door deze manier van investeren zorg je ervoor dat je aankoopprijs gemiddeld blijft, maar dat je wel mee-investeert in de lange termijn stijgingen (of dalingen) van bitcoin of andere crypto.

Iedereen heeft andere manieren om te investeren, maar voor Nguyen werkte dit perfect. “Ik heb altijd mijn eigen eigendom willen bezitten en cryptocurrency stelde me in staat om dat eerder te doen.”


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.