Een record! Ruim 30 miljoen gevulde bitcoin adressen

Er zijn nu ruim 30 miljoen bitcoin ontvangstadressen die bitcoin bevatten, en dat is een record. Dat blijkt uit data van Glassnode, een blockchain analysebedrijf. In de tweet van Glassnode is te zien dat veel bitcoininvesteerders hun wallet leegden na het hoogtepunt van de bitcoinkoers in 2017. Maar nu zijn er meer ontvangstadressen dan ooit die bitcoin bevatten.

Komt 20.000 dollar nu in zicht?

Ondanks de dalende koers van midden maart blijft het aantal adressen met bitcoin stijgen. Dat stemt velen in de cryptocommunity enthousiast, bijvoorbeeld The Moon. Volgens deze Twitteraar is het slechts een kwestie van tijd voordat de koers 20.000 dollar overstijgt.

Anderen wijzen hem erop dat het ook mogelijk is om meerdere ontvangstadressen te bezitten. Op deze manier kan je jouw privacy op het bitcoinnetwerk beter waarborgen. 30 miljoen adressen met bitcoin erin hoeft dus niet gelijk te staan aan 30 miljoen personen die bitcoin bezitten.

Maar hoeveel mensen bezitten dan wel bitcoin?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Een bitcoin ontvangstadres is een reeks willekeurige cijfers en letters, en zegt dus niets over de persoon die bitcoin bezit. Ook kan iemand anders dus meerdere bitcoin adressen bezitten.

Wel is het mogelijk om een schatting te maken van het aantal mensen dat bitcoin gebruikt. CH&Co schat dat er wereldwijd tussen de 51,2 miljoen en 52,4 miljoen bitcoinbezitters zijn. Je merkt het al, dit aantal is hoger dan het aantal gevulde bitcoin adressen. Veel cryptobeurzen hebben namelijk slechts één of meerdere wallets met daarin alle bitcoins van hun gebruikers.

Daarmee zijn cryptocurrency exchanges wel vatbaarder voor hacks. Je hoeft maar één wallet te hacken om de jackpot te pakken. Wil je zelf in het beheer blijven van je cryptomunten? Dan is een hardware wallet de veiligste manier om je cryptocurrency’s te beheren. Een hardware wallet is een fysiek apparaat die je private keys offline opslaat. De private keys vormen de toegang tot je cryptovaluta.

Meer weten over hardware wallets? Bekijk dan deze pagina:

Alles over hardware wallets


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Aandacht aandacht ik ga mij voortaan toeleggen op hackwerk!!! Jackpot verzekerd

    4 mei 2020
  • Er zijn maximaal 21 meloen Bitcoins dus zo gevuld zullen die adressen niet zijn!?!?

    4 mei 2020
  • LOL

    5 mei 2020