Bitcoin is 30.000 dollar na stijging van 7%, aandelen dalen. Wat is er aan de hand?

Terwijl gisteren alle Nederlanders (ja, allemaal) voor de tweede dag achter elkaar eieren zochten, werd er in de rest van de wereld gewoon gehandeld. Tuurlijk, Bitcoin sluit nooit, maar ook de aandelen- en valutamarkten waren open. Bitcoin kon hierdoor door de 30.000 dollar heen knallen, terwijl aandelen juist dalen.

Bitcoin breekt met 30.000 dollar

De koers van Bitcoin steeg gisteravond tot boven 29.000 dollar, wat een toename van ongeveer 700 USD in 24 uur betekent, of bijna 4%. Vanochtend om 04:35 deed de munt daar nog een schepje bovenop en knalde de waarde door de 30.000 dollar. Tegelijkertijd is de index die de dollarwaarde (DXY) weergeeft met 0,5% gestegen.

Aandelen zijn gisteren daarentegen met 0,4% gedaald, terwijl olie ook met 1% is gedaald en de obligatierendementen met 0,02% zijn gestegen.

Ontkoppeling tussen Bitcoin en aandelen sinds maart

De ontkoppeling tussen Bitcoin en aandelen begon op 12 maart, toen verschillende Amerikaanse banken instortten. Dit bracht aandacht naar crypto als een opslag van waarde buiten het banksysteem.

Sindsdien volgt Bitcoin een eigen traject en lijkt de stijging van gisteren geen specifieke reden te hebben. Voor zover we weten, is er geen bijzonder nieuws dat de stijging kan verklaren.

Wat is er aan de hand met Bitcoin?

Tijd voor een van de minst sexy verklaringen aller tijden: er zijn meer kopers dan verkopers. Ethereum heeft deze week wel groot nieuws, morgen komt Ethereum met een grote upgrade waardoor investeerders en belanghebbende hun coins van de blockchain kunnen halen.

Dit kan op middellange en lange termijn effecten hebben op de vraag naar crypto, en wellicht zelfs invloed hebben op hoe Ether zich verhoudt tot Bitcoin.

Bitcoin test sentiment van handelaren

Bitcoin test momenteel het sentiment van handelaren nadat het bijna een maand zijwaarts ging. Gisteren bereikte de koers even 29.300 dollar, nets iets hoger dan de piek van vorige week. De bulls staan nog even op stal, maar nu de 30.000 USD bereikt is, verwachten analisten dat dit het begin kan zijn van een mooie opwaartse run.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.