Vier redenen waarom bitcoin in 2020 20.000 dollar waard wordt

De bitcoin koers kreeg eergisteren een zware klap te verduren. Voor het eerst in een paar weken was bitcoin meer waard dan 10.000 dollar, maar kon daar niet lang van genieten. Toch is deze analist van Bloomberg optimistisch dat 20.000 dollar dit jaar realistisch is.

Herhaling van 2016

Binnen een kwartier daalde bitcoin met maar liefst 1.500 dollar. Een hele boel verkoopdoelen werden gehaald en long posities geliquideerd. Op derivatenbeurs BitMEX daalde de koers zelfs naar 8.600 dollar.

Ondanks deze uitverkoop ziet senior grondstoffenanalist van Bloomberg, Mike McGlone, vier redenen waarom bitcoin 20.000 dollar waard kan worden dit jaar. Hij noemde een samenloop van fundamentele factoren om deze voorspelling te ondersteunen. McGlone zegt dat de prijsactie van bitcoin in de afgelopen maanden, voor en na de bitcoin halving van mei, veel lijkt op de prijsactie in 2016. Als de historische relatie voortduurt, kan bitcoin 20.000 dollar bereiken:

Bitcoin weerspiegelt de terugkeer naar de vorige piek in 2016. Vier jaar verder en het tweede jaar na de daling van bijna 75% in 2018, zal bitcoin dit jaar een recordhoogte van ongeveer 20.000 dollar benaderen, als het de trend van 2016 volgt.

Zijn optimisme is gestoeld op de volgende vier redenen:

  1. Bitcoin presteert beter dan de aandelenmarkt, wat meer investeerders kan aantrekken naar de cryptocurrency markt.
  2. Steeds meer professionele investeerders stappen in, dit blijkt uit cijfers van CME futures.
  3. Het aantal actieve bitcoinadressen neemt toe.
  4. De halving zou een positief effect moeten hebben op de vraag- en aanbod dynamiek op de crypto-markt.

Veel optimisten op de markt

McGlone is niet de enige op de cryptomarkt die 20.000 dollar wel ziet zitten. Hayes en Morehead komen tot eenzelfde soort conclusie, maar om een hele andere reden. Zij gaan niet uit van de kracht van bitcoin, maar van de zwakte van het monetaire beleid van de centrale banken.

Arthur Hayes, chief executive van BitMEX, zei in de april editie van zijn nieuwsbrief Crypto Trader Digest uit dat bitcoin op schema ligt om een nieuwe all-time high te halen dit jaar. De recordhoeveelheid fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen die door centrale banken en overheden over de hele wereld worden genomen, zullen de trend ondersteunen, schreef Hayes:

Iedereen weet dat de verschuiving op ons afkomt, daarom zullen centrale bankiers en politici al hun instrumenten op dit probleem gooien. En ik herhaal, dat is inflatoir, omdat meer fiatgeld zal zorgen voor afname van het aanbod van echte goederen en arbeid. Er zijn slechts twee dingen om te bezitten tijdens de overgang naar wat het nieuwe systeem ook is en dat is goud en bitcoin.

Dan Morehead van Pantera Capital schreef net als Hayes in zijn nieuwsbrief over de rol van de centrale bank:

Naarmate regeringen de hoeveelheid papiergeld vergroten, zijn er meer stukken papiergeld nodig om dingen te kopen die vaste hoeveelheden hebben, zoals aandelen en onroerend goed. Ik denk dat ze dat zullen doen. Het gevolg is dat ze ook de prijs van andere dingen, zoals goud, bitcoin, en andere cryptocurrency’s zullen opblazen.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.