Crypto.com volgende beurs in problemen? 400 miljoen aan ethereum naar verkeerde adres

De beurs Crypto.com heeft voor 400 miljoen euro aan Ethereum naar een verkeerd ontvangstadres gestuurd. Even Apeldoorn bellen?

Het ontvangstadres is gelukkig van Gate.io, en de fondsen zijn inmiddels hersteld. Toch zegt Changpeng Zhao (CZ), directeur van het concurrerende Binance, dat gebruikers beter geen gebruik meer kunnen maken van Cyrpto.com.

Geen vertrouwen meer in cryptobeurzen

De ongekende ineenstorting van FTX, ooit de op twee na grootste cryptocurrency-beurs van de wereld, leidde ertoe dat velen in de crypto-industrie hun bezorgdheid uitten over de betrouwbaarheid van gecentraliseerde bedrijven.

Het vertrouwen is tot een nulpunt gedaald, en dat brengt twee zilveren randjes met zich mee. De eerste is dat velen hopelijk minder zullen gokken en zich inlezen in Bitcoin. De tweede is dat cryptobeurzen zich gedwongen voelen openheid van zaken te geven. Dat wordt proof of reserve genoemd.

320 duizend Ethereum naar verkeerd adres

Crypto.com is een van de beurzen die hun adressen heeft gepubliceerd en laat zien hoeveel en welke cryptocurrency’s het namens zijn klanten opslaat. Echter, snel nadat de informatie openbaar was gemaakt, werd ontdekt dat er maar liefst 320.000 Ethereum verzonden is vanaf een van de adressen van de beurs.

Dit vertegenwoordigde ongeveer 80% van de ETH die op CryptoCom is opgeslagen. Tegen de huidige Ethereum koers komt dat neer op 400 miljoen euro.

Het werd al snel duidelijk dat die 320.000 ethers op 21 oktober 2022 waren verzonden naar een walletadres van Gate.io. Dit moet een fout zijn geweest, zeker omdat Crypto.com beweert hun coins op te slaan via manieren die geen verbinding hebben met het internet. Deze oplossing wordt geboden door Ledger.

Ethers zijn teruggestuurd, ‘niets aan de hand’

Crypto.com CEO Kris Marszalek zegt dat de transactie een vergissing was. ‘Het zou gaan om een ​​verplaatsing naar een nieuw adres voor koude opslag, maar het werd naar een extern adres van een beurs op de witte lijst gestuurd.’

‘We werkten samen met het Gate-team en het geld werd vervolgens teruggestort in onze koelcel. Er zijn nieuwe processen en functies geïmplementeerd om herhaling te voorkomen.’

Vervolgens zei Marszalek dat er niets aan de hand is en zijn beurs gewoon goed werkt. Dat hebben we eerder gehoord, van zowel Sam Bankman-Fried vlak voordat FTX ten onder ging, als van het orkest dat speelde op de Titanic.

De crypto-gemeenschap vroegen zich af hoe het mogelijk is om per ongeluk 400 miljoen te versturen naar een verkeerd adres.

10,5 miljoen voor gelukkige klant

Het is met niet de eerste keer dat Crypto.com zo’n fout heeft gemaakt. In augustus haalde de beurs de krantenkoppen nadat bekend werd dat ze per ongeluk 10,5 miljoen Australische dollars (6,8 miljoen euro) betaalden aan een Australische vrouw.

Wat ging er mis? De klant hadden recht op een terugbetaling van ‘maar’ 100 Australische dollars. Dit incident vond plaats in mei 2021, maar werd pas eind van dat jaar opgemerkt.

Binance pakt concurrentie aan

Ondertussen ruikt Binance CEO CZ zijn kans. Hij was natuurlijk betrokken bij het drama rondom FTX en schijnt nu een autoriteit te zijn als het gaat om niet-betrouwbare beurzen. Een heerlijke positie om te hebben als je zelf leiding geeft aan een cryptobeurs.

Hij adviseert om weg te blijven van Crypto.com.

“Als een beurs grote hoeveelheden crypto moet verplaatsen voordat of nadat ze hun wallet-adressen hebben getoond, is dit een duidelijk teken van problemen. Blijf weg. Blijf SAFU”, zei hij.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Type je het nieuws van gister vandaag over om extra FUD te creeren?

    15 november 2022