Categories: Koers Ripple

Ripple (XRP) prijs stijgt met ruim 45 procent na nieuws van Coinbase en Börse Stuttgart, BNB koers ook weer in het groen

Niet alleen bitcoin doet het de laatste dagen goed, maar ook andere cryptomunten stijgen flink in waarde. Zo stijgt XRP met ruim 45 procent in drie dagen! En ook binance coin (BNB) lijkt weer helemaal terug van weggeweest.

Dat zie je ook terug in de totale marktwaarde van alle cryptocurrency’s samen. Op 15 december 2018 waren alle cryptocurrency’s gezamenlijk nog 100 miljard dollar waard. Dat is nu ruim verdubbeld: 245 miljard dollar.

XRP: hoe komt de stijging van 45 procent in drie dagen?

XRP maakt een paar fantastische dagen mee. Maandag 13 mei was XRP nog 0,27 euro waard, en vandaag bereikte XRP kort een waarde van 40 cent per munt. Dat is een stijging van ruim 45 procent in slechts drie dagen tijd!

Waar komt de stijging vandaan? Er zijn twee soorten verklaringen: technisch en fundamenteel. In een technische analyse kijk je puur naar de koersbeweging. Fundamenteel houdt in dat je kijkt naar het nieuws. En op beide gebieden zijn er positieve ontwikkelingen rondom XRP.

Technische analyse: uitbraak uit trendlijn

De koers van XRP beweegt al een paar maanden tussen twee trendlijnen. Op de grafiek hieronder zie je deze lijnen in het groen.

Op 2 april breekt de koers van XRP uit aan de bovenkant van de schuine trendlijn. Die datum is niet toevallig, de bitcoin koers steeg toen ook flink.

Eind april zoekt de koers de trendlijn nog een keer op. Dit noemen we het ‘testen’ van de trendlijn. De test is succesvol, want hierna zoekt de koers de lijn niet meer op.

En dan? In de meeste gevallen ligt er dan een grote stijging in het verschiet. Dat was in de afgelopen dagen dan ook het geval. De positieve ontwikkelingen bij bitcoin hebben XRP waarschijnlijk ook wel een duwtje in de rug gegeven.

Bekijk actuele koers XRP

Fundamenteel: Coinbase en Börse Stuttgart

Op maandag 13 mei maakte Conbase bekend dat inwoners uit de staat New York voortaan ook in XRP kunnen handelen. Inwoners uit New York kunnen vanaf nu XRP kopen, verkopen en beheren vanuit de wallet van Coinbase.

Ook goed nieuws: de Börse Stuttgart, een aandelenbeurs in Duitsland, biedt nu ook exchange-traded notes (ETN’s) aan die gekoppeld worden aan XRP.

Exchange-traded notes (ETN’s) zijn ongedekte schuldpapieren die de onderliggende waarde van een financieel product volgt. In dit geval XRP. Bij een ETN wordt er een vaste rente uitgekeerd aan de belegger.

Het verschil met een ETF is dat de beurs zelf geen eigenaar hoeft te zijn van XRP. De belegger krijgt uitgekeerd in euro, afhankelijk van de prestaties van XRP.

BNB: weer terug van weggeweest

Na de hack bij cryptocurrency exchange Binance zat de schrik er even goed in. Een hacker heeft 7.000 bitcoin gestolen, en een week lang lag het opnemen en storten bij de beurs stil. In deze week heeft Binance grondig onderzoek gedaan naar de toedracht van de hack.

Gisteren werd bekend dat Binance het opnemen en storten weer toestaat, vanaf woensdag 15 mei 0m 05:00 Nederlandse tijd. De cryptowereld hielld haar adem in. Welke invloed gaat het hebben op de koers van bitcoin, binance coin en andere altcoins?

Voorlopig lijkt het erop dat binance coin (BNB) er in ieder geval van profiteert. De koers maakte een inhaalslag en bereikte vanmorgen rond 05:00 een waarde van bijna 26 dollar (ongeveer 23 euro).

De koers van BNB maakte daarna een kleine correctie en lijkt nu te stabiliseren rond 25 dollar (ongeveer 22 euro).

Frank Smits

In de zomer van 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met bitcoin en crypto in het algemeen. Ik vind het ongelofelijk interessant om er elke dag meer over te leren, en vind het nog leuker om erover te schrijven!

Recent Posts

  • Bitcoin
  • Koers

Derde bitcoin block halving in 2020, wat is de invloed op de koers?

Over een jaar is het zover: de bitcoin block halving. Misschien zegt dit je helemaal niets, het is eigenlijk ook…

4 uur ago
  • Blockchain

Tim Draper haalt voor Unstoppable Domains 4 miljoen dollar op

Een nieuwe financieringsronde van Unstoppable Domains heeft 4 miljoen dollar opgeleverd. Het doel is om een een register voor domeinnamen…

6 uur ago
  • Wallet

Rabobank stopt met bitcoin wallet Rabobit

Ook de Rabobank werkt niet meer aan een eigen cryptocurrency wallet. Dat meldt The Next Web. Vorig jaar in februari…

23 uur ago
  • Bitcoin

Ron Paul: “De Amerikaanse dollar is een bubbel, bitcoin is het alternatief”

In een recent interview met Yahoo Finance noemt Ron Paul de Amerikaanse dollar 'een bubbel'. In 1998 was Ron Paul…

1 dag ago
  • Bitcoin

De koers van bitcoin bereikt in mei 10.000 dollar, betere investering dan aandelen

Blockchain consultant Michael Spencer doet rake uitspraken. Hij denkt dat het altseizoen is begonnen en dat bitcoin deze maand nog…

1 dag ago
  • Bitcoin

Europese verkiezingen stemwijzer: wat vindt de Nederlandse politiek van bitcoin en blockchain?

De Europese verkiezingen komen er weer aan, op wie ga jij stemmen? Om het jou makkelijker te maken, hebben wij…

2 dagen ago