Stellar Development Foundation investeert 5 miljoen dollar in cryptocurrency wallet Abra

De Stellar Development Foundation heeft 5 miljoen dollar geïnvesteerd in Abra, een ontwikkelaar van crypto wallets. De foundation is een non-profitorganisatie die de ontwikkeling van de blockchain van Stellar ondersteunt, met deze investering laten ze zien ook buiten de deuren te willen investeren.

Uitbreiding voor Stellar

De stichting kondigde dit nieuws gisteren aan en zei dat de investering Abra zou helpen haar producten en diensten op het Stellar netwerk uit te breiden. Ok, misschien is het toch wel een investering binnen hun eigen ecosysteem.

Abra loopt in ieder geval over van ambitie. De CEO Bill Baryhdt over hun doelen:

Ons doel is om de toegang tot financiële diensten te democratiseren. Terwijl we integreren met Stellar, zullen we de volgende generatie van bankinfrastructuur kunnen bouwen.

Het blijft onduidelijk welk specifiek product Abra wil bouwen op Stellar. Details zullen de komende maanden duidelijk moeten worden.

Handelen en bewaren

De Abra wallet is in Nederland te downloaden voor Android en iOS. Je kunt je coins in de wallet opslaan, maar ook handelen in Amerikaanse fondsen en ETF’s. Abra biedt ondersteuning voor dertig verschillende cryptocurrency en tokens, zoals bitcoin (btc), litecoin (ltc), bitcoin cash (bch) en ether (eth). Deze cryptocurrency’s kan je bewaren, maar je kan ze dus ook gebruiken om te investeren in aandelen, ETF’s en indexen.

De wallet bestaat sinds 2014. In de loop der jaren heeft Abra een opmerkelijke groep investeerders verzameld. Denk aan American Express Ventures, elektronicafabrikant Foxconn en nu dus de Stellar Development Foundation. De 5 miljoen dollar die ze bij Stellar hebben opgehaald, komt boven de meer dan 30 miljoen die Abra eerder heeft opgehaald.

XLM koers

Stellar heeft ook een eigen cryptocurrency genaamd XLM. Sinds 12 maart, toen de hele cryptomarkt instortte, is de waarde van XLM meer dan verdubbeld. De munt handelde op 12 maart net iets onder 3 eurocent. Op dit moment is de munt bijna 7 eurocent waard.

Volg de realtime koers hier:

Check koers Stellar

 

 

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.