600.000 Bitcoin miners stoppen

Er zijn minimaal 600.000 Bitcoin miners gestopt sinds november. Dat vertelde de oprichter van de op twee na grootste mining pool F2pool, Mao Shixing.

Op 10 november van dit jaar was de gezamenlijke rekenkracht op het bitcoin netwerk nog 47 miljoen terahash per seconde (TH/s). Per 24 november is dat 41 miljoen, een daling van bijna dertien procent. 

Dalende koers en verouderde apparatuur

Nieuwe miningapparatuur wordt duurder, en de prijs van bitcoin is nog steeds hard aan het dalen. Miners ontvangen hierdoor minder beloning in dollars of euro’s voor het minen van bitcoin. 

Er zijn daarnaast veel miners die nog gebruik maken van verouderde apparatuur. Ze halen hiermee een gemiddelde rekenkracht van 10 TH/s. Met deze apparatuur kunnen zij niet meekomen met de concurrentie. Hierdoor verliezen deze miners dus geld en stoppen ze met minen. Bij F2pool gaat het hierbij om tien procent van de miners. 

Toenemende elektriciteitsprijs en betere apparatuur

Er zijn nog andere redenen waardoor veel miners stoppen.  De elektriciteitsprijs in China is de afgelopen periode toegenomen. Waardoor komt deze toename in de elektriciteitsprijs? Afgelopen zomer was geen winstgevende voor water-energiecentrales in China. Door droogte is er minder energie opgewekt, wat je terugziet in de prijs voor energie. Normaal gesproken is deze $0,029 per KW/h. Door de droogte is de prijs echter $0,043 per KW/h. Het kost voor miners in China dus meer geld om de apparatuur draaiende te houden.

Gaan er nog meer miners hun apparatuur afsluiten? Dan ligt er voor andere miners juist weer een kans. De moeilijkheidsgraad om te minen past zich namelijk aan op de gezamenlijke rekenkracht van het netwerk. Gaan veel miners weg, dan wordt het voor andere miners juist weer makkelijker om bitcoin te minen.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Excellent, wһat a webpаge it is! This weƄsite presents usefᥙl data to us, keep it up.

    25 februari 2019