JPMorgan: bitcoin kan cadeau van 600 miljard dollar verwachten

De Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase gelooft dat het mogelijk is dat bitcoin in de toekomst nog eens 600 miljard dollar kan verwelkomen.

Analisten van de bank zijn hiervan overtuigd nadat bekend werd dat verzekeraar MassMutual voor 100 miljoen USD bitcoin kocht vorige week. Volgens Bloomberg zijn veel analisten van mening dat de vraag onder instellingen begint toe te nemen.

Unieke verzekering

MassMutual, een van de oudste verzekeringsmaatschappijen in de Verenigde Staten, heeft 100 miljoen dollar in BTC gestoken. Het doel was om eindelijk blootgesteld te worden aan de cryptomarkt.

Het is nog niet eerder voorgekomen dat een verzekeraar publiekelijk bitcoin kocht, en voor zo’n groot bedrag. Er zijn wel andere grote bedrijven die veel geld in bitcoin steken. Denk aan MicroStrategy (kun je eigenlijk niet meer omheen), dit bedrijf kocht meer dan 41.000 BTC en ze willen hun bitcoin portfolio nog verder vergroten. Dit toont aan dat er een grote interesse is bij bedrijven om in te stappen in de cryptomarkt.

Bitcoin in portefeuille is must

Bovendien tonen deze investeringen aan dat family offices en vermogende investeerders bitcoin in hun portefeuilles willen hebben. JPMorgan Chase strategen zijn van mening dat, zelfs als bedrijven en grotere investeerders hun geld op de cryptomarkt vestigen, dit al een verandering betekent in de manier waarop instellingen Bitcoin en cryptocurrency’s beschouwen.

Over de recente beslissing van MassMutual om BTC te kopen, verklaarde de strateeg van JPMorgan:

‘De bitcoin aankopen van MassMutual vertegenwoordigen een nieuwe mijlpaal in de acceptatie van Bitcoin door institutionele beleggers. Men kan de potentiële vraag zien die de komende jaren zou kunnen ontstaan ​​naarmate andere verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen het voorbeeld van MassMutual volgen.’

In potentie 600 miljard dollar

Op dit moment schommelt de bitcoin koers rond de 19.100 dollar, maar een paar weken geleden overtrof de prijs zijn all time high. Vervolgens corrigeerde de koers, maar de markt blijft optimistisch over bitcoin.

Bloomberg schrijft dat als pensioenfondsen en andere bedrijven de markt zouden betreden, er in totaal 600 miljard dollar extra bijkomt. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, heeft Bitcoin een marktkapitalisatie van 355 miljard USD.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.