Crypto.com betaalt 700 miljoen dollar voor nieuwe naam Staples Center in Los Angeles

Het Staples Center is de thuisbasis van verschillende sportteams uit Los Angeles, en krijgt een nieuwe naam: Crypto.com Arena. De cryptocurrencybeurs betaalt volgens de LA Times meer dan 700 miljoen dollar om 20 jaar lang verbonden te zijn met het stadion.

Impact op vier teams

Basketbalteams La Lakers, Clippers en Sparks maken gebruik van het stadion, ook ijshockeyteam LA Kings speelt hier zijn thuiswedstrijden.

Logo en naamgeving

Dit is een van de grootste stadiondeals aller tijden. Staples betaalde in 1999 100 miljoen dollar voor de rechten voor 10 jaar, dit bedrijf verkoopt kantoorartikelen.

Het logo zal naar verluidt op eerste kerstdag worden onthuld voor de wedstrijd tussen de Lakers en de Brooklyn Nets. In de zomer met de hele rebranding uitgevoerd zijn, van naam tot uiterlijk stadion.

Dit is het moment

‘In de komende jaren zullen mensen terugkijken op dit moment als het moment waarop crypto de sprong maakte naar de mainstream,’ vertelt Crypto.com CEO Kris Marszalek aan de LA Times. ‘Dit is gewoon een briljante zet van de jongens van locatie-eigenaar AEG, omdat het volgende decennium van crypto is.’

Geschiedenis aangetast

Uiteraard zijn er ook tegenstanders van deze deal, en de argumentatie is gebaseerd op emotie, zoals vaker in sport. Basketballer Paul George van de Clippers, is in ieder geval niet overtuigd: ‘Ik ben opgegroeid met Staples Center als de plek om te spelen en de plek om te zijn. Het zal zeker raar zijn. Het is dezelfde locatie, maar het is een soort van afpakken van de geschiedenis hier… Gelukkig blijven we hier niet te lang.’

De Clippers verhuizen in 2024 naar een nieuwe arena genaamd Intuit Dome, hierdoor hoeven ze hun thuisbasis niet meer met de Lakers te delen.

Actief in sportwereld

Crypto.com is gevestigd in Singapore en waagde zich eerder aan sportsponsoring, waaronder een deal van 100 miljoen dollar met de Formule 1 eerder dit jaar. Daarnaast sponsoren ze verschillende sportteams, waaronder Paris Saint-Germain, de Philadelphia 76ers en de Montreal Canadiens.

Overigens krijgt Los Angeles niet de primeur. Eerder dit jaar werd de American Airlines Arena, de thuisbasis van Miami Heat, hernoemd naar crypto-beurs FTX.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.