Bitcoin nieuws

Bitcoin daalt met 7,5% naar 38.000 euro, El Salvador ruikt unieke kans en koopt dip

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 7,5 procent gedaald en wordt op het moment van schrijven verhandeld voor 38 duizend euro. Het aloude adagio luidt dat slimme traders de dip kopen en kennelijk kunnen we landen hier nu ook onder scharen: El Salvador kocht zojuist 150 bitcoins.

President geeft presidentieel advies

President Nayib Bukele kondigde de aankoop van deze 150 bitcoins aan op twitter, en betaalde voor deze coins ongeveer 5,7 miljoen euro. Bukele deelde ook “presidentieel advies” op Twitter en spoorde volgers aan om de dip te kopen. In elke andere business zouden regelgevers dit scharen onder marktmanipulatie of zelfs financieel advies. Maar dit is bitcoin en dit zijn de woorden van een president. Dus… ja.

700 bitcoin voorsprong

In totaal heeft El Salvador nu 700 bitcoins. Dat zijn 700 bitcoins meer dan alle andere landen bij elkaar opgeteld, in beslag genomen BTC niet meegerekend. Als door game theory meerdere landen volgen, dan heeft het kleine landje een mooie voorsprong op de rest genomen. Toen hij het nieuws vandaag aankondigde, voegde president Bukele eraan toe: “ze kunnen je nooit verslaan als je de dips koopt”, en dat dit “presidentieel advies” was.

El Salvador is natuurlijk het allereerste land ter wereld die van bitcoin een wettig betaalmiddel heeft gemaakt. Dat inregelen ging redelijk snel, maar had wel wat voeten in de aarde. Zo waren er verhalen van demonstraties en een niet goed functionerende app. Dit zijn verhalen uit derde hand, dus moeilijk om deze op waarde te schatten.

Sinds 7 september is bitcoin een legaal betaalmiddel in El Salvador, en een dag daarvoor kocht het land voor het eerst BTC. Dit ging toen om 200 bitcoins. Jij kan aan deze pot bijdragen, want voor 3 bitcoin kun je als buitenlander staatsburger worden van El Salvador. Bovendien suggereerde Bukele’s juridisch adviseur, Javier Argueta, dat buitenlandse investeerders geen belasting hoeven te betalen over winsten die behaald worden met bitcoin.

Deel
Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Bitcoin en altcoins diep in het rood, maar markt kan snel sterker worden

De cryptocurrency koersen kleuren weer dieprood. Bitcoin heeft ten opzichte van gisteren 4,4% moeten inleveren…

2 uur geleden

Crypto recap 18 mei: Ethereum (ETH), mining in China, en een bijzondere Japanse bank

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij…

12 uur geleden

Nederlandse toezichthouder AFM: bitcoin en andere crypto nog niet geschikt als betaal- of beleggingsmiddel

Een Nederlandse toezichthouder zegt dat crypto nog niet het juiste middel is voor investeringen.Paul-Willem van…

15 uur geleden

Cloudflare gaat Ethereum node draaien in experiment om ‘beter internet te bouwen’

Cloudflare is een web-beveiligingsbedrijf dat experimenteert met Web3 netwerken die Proof-of-Stake omarmen. Ethereum is daarbij…

20 uur geleden

Bitcoin analyse: de angst is al 2 jaar lang niet zo hoog geweest

Steeds meer mensen worden onzeker van bitcoin. De koers schommelt al een aantal dagen rond…

21 uur geleden

44 centrale banken praten in El Salvador over Bitcoin en financiële inclusie

Sinds dinsdag zijn 44 vertegenwoordigers van verschillende centrale banken en financiële instellingen neergestreken in El…

1 dag geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-