80.000 nieuwe winkels in Europa accepteren cryptocurrencies

Door een samenwerking van Coingate met het Parijse Prestashop kunnen meer dan 80.000 nieuwe winkels in Europa nu bitcoinbetalingen accepteren.

Coingate is een Europese organisatie die bitcoinbetalingen in real-time overzet naar fiat valuta zoals dollars en euro’s. Dit kan vooral handig zijn voor winkeliers die enthousiast zijn over cryptocurrencies, maar nog niet de volledige stap durven te zetten naar het accepteren van cryptobetalingen. Met Prestashop kunnen zelfstandigen een eigen webshop bouwen. De samenwerking tussen deze twee organisaties zorgt voor een grote toename in het aantal (web)winkels die cryptocurrencies accepteren in Europa.

Coingate en Prestashop

Dmitrijus Borisenka, CEO van Coingate, is tevreden:

‘Het aanmoedigen van het gebruik van cryptocurrencies onder de mensen na de early adopters is een van de grootste prioriteiten voor ons. Prestashop heeft een ideale basis van kleine tot middelgrote winkels die goed gebruik kunnen maken van cryptocurrencies. Niet alleen als een innovatieve en goedkope betaalmethode, maar ook als uithangbord voor het gebruik van bitcoin als betaalmethode.’

De samenwerking zorgt ervoor dat 80.000 Europese winkels vanaf nu cryptocurrencies kunnen accepteren als betaalmethode. Het accepteren van cryptocurrencies wordt in de back-end van Prestashop doorgevoerd, waardoor de winkeliers probleemloos kunnen overstappen naar het accepteren van cryptocurrencies.

‘Er is een hele nieuwe markt van mensen die allerlei cryptocurrencies bezitten en op zoek zijn naar manieren om ze uit te geven,’ vervolgt Borisenka, ‘maar de kloof tussen klanten en handelaren op dit gebied is nog steeds enorm. Het is daarom van cruciaal belang om bedrijven voor te lichten en aan te moedigen een vooruitstrevende houding aan te nemen, en de heersende misvattingen rondom cryptocurrencies te overwinnen.’

Volatiliteit beperken

Winkeliers die gebruikmaken van Prestashop, kunnen vanaf nu bitcoin, bitcoin cash en vijftig andere cryptocurrencies accepteren. Zij hoeven zich verder geen zorgen te maken over de afhandeling van de betalingen: deze worden automatisch overgezet naar een fiat valuta naar keuze.

Dmitrijus Borisenka: ‘Het is absoluut veilig om cryptocurrencies te accepteren als een manier van betalen. Wij beschermen onze handelaren tegen het wisselkoers volatiliteitsrisico door de prijs van bitcoin te blokkeren op het moment van aankoop. Handelaars die ervoor kiezen om euro-uitbetalingen van ons te ontvangen, hoeven in wezen helemaal niet in aanraking te komen met cryptocurrencies. Wij behandelen iedere fase van het proces.’

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.