Waarom zijn er vandaag 9000% meer Shiba Inu tokens uit roulatie gehaald?

Volgens de Shibburn-website is het tempo waarmee Shiba Inu uit de roulatie gehaald wordt de afgelopen 24 uur met maar liefst 8733,78% gestegen.

Verbranden van Shiba Inu

Deze verhoogde snelheid lijkt overeen te komen met het aantal SHIB-tokens dat naar een adres gestuurd is, een adres waar niemand toegang tot heeft. Hiermee worden de crypto’s effectief uit de roulatie gehaald, of om jargon te gebruiken: ze worden geburned.

De afgelopen 24 uur zijn meer dan 750.000.000 SHIB naar een burn-adres gestuurd.

Waarom wordt Shiba Inu uit de roulatie gehaald?

Het uit de roulatie halen van crypto kan verschillende redenen hebben en kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De redenen variëren van het verlagen van het totale aanbod van de cryptocurrency, het verbeteren van de schaarste en waarde van de overgebleven tokens of het corrigeren van fouten in de uitgifte van tokens.

Bron: shibburn

Soms kan het team achter een cryptocurrency besluiten om hun eigen tokens te verbranden om het aanbod te verminderen en zo de waarde te verhogen. Dit kan ook het vertrouwen van de gemeenschap in het project vergroten, omdat het laat zien dat het team zich inzet voor de langetermijnwaarde van de token.

Wat de reden ook is, het effect is hetzelfde: minder coins in omloop.

Koers Shiba Inu is gestegen

Het idee hier achter is om het tegenovergestelde van inflatie te krijgen, dit wordt deflatie genoemd. Hierdoor wordt de dynamiek tussen vraag en aanbod totaal anders en in theorie zou dit moeten zorgen voor een stijgende koers van Shiba Inu.

Vergeleken met precies 24 uur geleden is de waarde met 2,85% toegenomen.

Geen garantie dat koers stijgt

Als een crypto-project aankondigt om coins uit de roulatie te halen, dan is dit vaak niets meer dan marketing. Het garandeert ook absoluut niet dat de koers zal stijgen. Het hangt af van verschillende factoren, zoals de marktvraag en het aanbod van de betreffende cryptovaluta.

Als de marktvraag niet verandert of als er andere factoren zijn die de waarde van de munt beïnvloeden, dan zal het burnen niet noodzakelijkerwijs leiden tot een hogere koers. Bovendien kan de waarde van een munt ook worden beïnvloed door externe factoren zoals een bankencrisis, inflatie, regelgeving, nieuws en gebeurtenissen op wereldniveau.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Dat is al meer dan een paar keer gebeurd hoor deze maand .

  23 maart 2023
 • wat zijn nou 750 000 000 shib tokens? amper € 7500 toch? of zie ik dat verkeerd?

  23 maart 2023
 • Shiba to the moon soon

  24 maart 2023
 • ik persoonlijk had verwacht dat shiba mooi zou stijgen maar integendeel vind dar hij meer omlaag gaat dan omhoog ! maar mijn gevoel zegt dat deze fors kan stijgen

  24 maart 2023
 • ik verwacht persoonlijk toch een forse stijging met wat shiba de laatste tijd aan inzet hebben gedaan , de rest van de munten stijgen meer dan shiba maar ik heb alle vertrouw in shiba

  24 maart 2023