Binnen vijf jaar heeft 98% van hedge fondsen bitcoin of andere cryptocurrency blijkt uit Nederlands onderzoek

Het Amsterdamse Intertrust Group heeft een onderzoek gehouden onder CFO’s van hedge fondsen. Wat blijkt? 98% van alle ondervraagden verwacht op een of andere manier blootgesteld te worden aan cryptocurrency binnen vijf jaar. Intertrust Group is een Nederlandse trust- en beheermaatschappij.

Gemiddeld 7,2 procent

Het onderzoek werd in april 2021 gehouden onder 100 hooggeplaatsten bij hedge fondsen, de resultaten zijn dus ontzettend vers.

In het onderzoek staat:

‘Ongeveer een op de zes respondenten verwacht minstens 10% van hun beleggingsposities in crypto te investeren en gemiddeld verwachten ze 7,2% te investeren. In Noord-Amerika, Europa en het VK zeiden alle respondenten dat ze verwachten minstens 1% van hun portefeuille in cryptocurrency’s te investeren. Minstens… want in Noord-Amerika verwachten ze zelfs gemiddeld 10,6% te investeren.’

Bron: Intertrust Group

‘Dit komt na een geweldige prestatie van cryptocurrency’s zoals bitcoin en ethereum in het afgelopen jaar, en een groeiende interesse van institutionele en particuliere beleggers in digitale activa’, stelt het onderzoek. Hierbij doelen ze natuurlijk op de koersen van bitcoin en ethereum.

Als de hele financiële sector werkelijk ergens in de komende vijf jaar investeert in crypto, zou dat kunnen neerkomen op een totaal van ongeveer 312 miljard dollar aan activa in crypto’s. FT schrijft dit op basis van de voorspelling van datagroep Preqin voor de totale omvang van de hedgefondsindustrie.

Meer dan alleen maar investeren

Stel dat de voorspellingen waar worden, dan moeten deze fondsen meer doen dan alleen maar geld steken in crypto’s. Volgens het rapport:

‘Hedgefondsen zullen zich moeten voorbereiden op deze verandering in hun allocatie. Ze zullen moeten nadenken over waar de activa worden bewaard, hoe ze hun operationele controles rond crypto-investeringen versterken en hoe ze de activa verifiëren.’

Trend is bekend

Deze cijfers betekenen dat hedge fondsen steeds meer interesse tonen in cryptocurrency’s. Het is niet 100% inzichtelijk welke fondsen hoeveel in crypto hebben zitten, maar een aantal grote namen hebben al kleine bedragen toegezegd aan crypto-activa, aangetrokken door stijgende prijzen en inefficiënties in de markt die ze kunnen arbitreren.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.