’99 procent van alle cryptocurrency’s zijn over vijf jaar vergeten’

Trader Peter Brandt beweert dat over vijf jaar 99 procent van alle altcoins niets meer dan verre herinneringen zullen zijn. Het sentiment rondom altcoins is op dit moment niet al te best, dus zijn uitspraak is zout in een open wond. Zelfs nu bitcoin weer aan het stijgen is, groeien de altcoins niet direct mee.

Bitcoin is goud, altcoins zijn lood

Peter Brandt suggereert dat litecoin, ethereum en ripple nog meer nieuwe dieptepunten kunnen bereiken. Hij is er heilig van overtuigd dat bitcoin de enige echte crypto is die op de lange termijn waarde blijft behouden. ‘Waar bitcoin goud is, zijn altcoins lood.’

Dit is een gewaagde uitspraak van de trader en hij kreeg dan ook veel kritiek over zich heen. Vooral fans van litecoin, ethereum en ripple verdedigden zich met hand en tand.

Bijna alle huidige altcoins over vijf jaar niet meer noemenswaardig

Hij verzacht zijn tweet dan ook enigszins door te stellen dat litecoin en ethereum nog wel een kans van slagen hebben maar dat alle andere altcoins een ‘junk pile’ zijn. 99 procent van alle andere cryptocurrency’s zullen binnen vijf jaar vergeten zijn.

Eerder dit jaar deelde crypto-analysebedrijf DataLight een visuele weergave van de top tien cryptocurrency’s per marktkapitalisatie en hoe de top 10 zich sinds 2013 heeft ontwikkeld. Die video zie je hieronder en is zeker de moeite waard om te bekijken. Alvast een kleine spoiler: bitcoin en litecoin zijn de constanten.

De lijst bevat klassiekers met mooie namen zoals Peercoin, Namecoin, Feathercoin, Novacoin, Mincoin, Devcoin, Terracoin en Aphrodite Coin. De meesten hebben nog nooit van deze altcoins gehoord en de video gaat maar zes jaar terug in de tijd. Het is dus niet ondenkbaar dat Peter Brandt gelijk kan krijgen. Als we over vijf jaar een soortgelijke graphic maken dan kan het zomaar zijn dat de grote namen van nu niet eens meer op de lijst voorkomen.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Ontvang nieuwsbrief


Het is interessant om te zien dat slechts twee van de huidige top tien al sinds begin 2013 bovenaan staan. De meeste coins uit 2013 zijn nu niet eens meer in de top 100 terug te vinden, althans niet onder de namen van 2013. Sommige coins hebben namelijk een rebranding gehad: een nieuwe naam en een nieuw logo.

Wat denk jij? Van welke coins verwacht jij dat ze een lange adem hebben?


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • vechain is een veelbelovend project en werkt ook daadwerkelijk.dus dit is een altcoin met een veelbelovende toekomst

  4 september 2019
  • Agree on VeChain indeed. Different concept with a different target group. Think of protecting the whole chain from luxerious goods, medicin and so on.

   17 januari 2021
 • Swarm is er 1 die het gaat maken

  4 september 2019
 • After all bitcoins have been mined their value will be imaginary, and the be loosing real value. Then there might be a lot of real money in it (but remind that it is only a tiny fraction of all the money in the world) so the trouble next becomes getting real money out resulting in price drops. This marks the current uncertain future of BTC traders will make money in a bear market but normal people will loose big.
  Hodl won’t help coins crypto gets in a free fall soon.
  All value is imaginerey keep that in mind!

  5 september 2019
 • hopium shilltopia gaat uw gang maar

  5 september 2019
 • Waar blijft xrp je ziet duidelijk dat xrp al die jaren bovenaan stond samen met btc. Maar dat hoor je niemand zeggen he?

  5 september 2019
 • Monero… The black market gold….

  5 september 2019
 • Agree on VeChain indeed. Different concept with a different target group. Think of protecting the whole chain from luxerious goods, medicin and so on.

  17 januari 2021