Analyse: gaat bitcoin zich terugtrekken?

Bitcoin had een goede dag gisteren. De coin steeg 5% in één dag en kuste daarbij bijna de 45.500 dollar (40.000 euro) . De koers lijkt hier een klein beetje af te zwakken; wat kunnen we verwachten van BTC?

Eerste lower high

In onderstaande grafiek gaan we kijken naar bitcoin op korte termijn. Daar staat elke candle voor 4 uur. Zoals te zien is bitcoin net niet aan de weerstand gekomen van 45.500 dollar. Dit is het belangrijkste level wat bitcoin moet veroveren om verder te gaan op korte termijn.

Echter, het lijkt daar niet op. Op dit moment lijkt de koers weer een eerste lower high te zetten, wat zeer waarschijnlijk een neerwaartse trend inluidt.

Voortgang vanuit hier

Als dit een lower high is, betekent dit dat er ook een lower low aankomt. Een perfecte plek daarvoor zou de onderste gele zone zijn. Waarom? Omdat dit eerst als weerstand bood. De koers heeft deze zone nog niet getest, wat wel normaal is in een gezonde beweging naar boven.

Als de koers terugkomt en vanuit daar verder omhoog beweegt, is dit een bevestiging dat de vorige weerstand (resistance) als support zal bieden. Dit noem je ook wel een support/resistance-flip, en is een sterke bevestiging van een opwaartse trend. Daarvoor moet de prijs wel nog even zakken.

De zone waar de prijs dan naar zakt, ligt op dit moment rond de prijs van 39.300 dollar (34.500 euro). De prijs zou hier heel even onder kunnen duiken, maar het belangrijkste is dat de candle wel boven de gele zone sluit. Dit zou een bevestiging geven dat de zone gerespecteerd wordt.

2021 Mediaan

In de analyse van gisteren sprak ik over de 2021 Mediaan. Als het bovenstaande scenario zal plaatsvinden, kan het zijn dat de prijs nog binnen deze Mediaan sluit. Deze zone moet houden om bitcoin bullish te houden op korte termijn.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.