Google zet in op cryptocurrency en huurt team van blockchain-experts

Google blijft niet achter met de revolutie van blockchaintechnologie en crypto. Het bedrijf schreef vorige week donderdag dat zij werken met een team van blockchain-experts. De reden hiervoor is dat zij aan de slag willen gaan met gedecentraliseerde Web 3-applicaties.

‘Blockchain wordt mainstream’

Het nieuwtje kwam uit een blog bericht van Google Cloud: ‘Blockchain-technologie levert enorme innovatie en waardecreatie op voor consumenten en bedrijven over de hele wereld. Naarmate de technologie meer mainstream wordt, hebben bedrijven behoefte aan schaalbare, veilige en duurzame infrastructuur waarop zij hun bedrijven kunnen laten groeien en hun netwerken kunnen ondersteunen. Wij geloven dat Google Cloud een belangrijke rol kan spelen in deze evolutie’, aldus het bericht.

Het team wordt door Google gedoopt als het ‘Digital Assets Team’. Zij moeten ervoor gaan zorgen dat Google Cloud gebruikers optimaal gebruik kunnen maken van ‘het verhandelen, opslaan en het inzetten van nieuwe producten op blockchain-gebaseerde platforms’. Dit team komt onder leiding te staan van Rick Widmann. Hij werkte voorheen op de juridische afdeling van Google.

Tweede nieuwtje in korte tijd

Het nieuws van Google Cloud past precies in het straatje met het bericht wat google een aantal dagen geleden naar buiten bracht. Daarin kondigde het bedrijf aan dat zij een samenwerking aangaan met Coinbase (een grote crypto exchange) en BitPay (een bedrijf dat bitcoin betalingen mogelijk maakt).

Het doel hiervan was om te gaan werken aan een bitcoin betaalkaart. Het bedrijf wilde het op korte termijn mogelijk maken om onder andere bitcoin vast te houden op digitale kaarten. Gebruikers kunnen deze vervolgens als fiat uitgeven bij winkeliers.

Nodes

Een opvallend kenmerk aan de aankondiging van Google Cloud, is dat zij veel plannen hebben omtrent nodes. Dit zijn computers zie zijn aangesloten aan het bitcoin netwerk om transacties goed te keuren. Wanneer je zelf nodes bezit, kan je de bitcoin blockchain zelf downloaden en zelf transacties verifiëren. Het doel hiervan is onder andere ‘het helpen van ontwikkelaars en gebruikers bij het hosten van hun nodes op de schoonste cloud in de industrie’, aldus Google.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Misschien interessant om volgende ook te vermelden dat Google in de beheerraad van Hedera Hashgraph zit.

    31 januari 2022