Categorieën: Bitcoin nieuws

Aandelen influencer wil alles weten over bitcoin en vraagt hulp Winklevoss tweeling

De populaire Twitter influencer Dave Portnoy, beroemd om zijn motto ‘stocks only go up’, wil nu meer te weten komen over bitcoin van Tyler en Cameron Winklevoss, de medeoprichters van Gemini.

Bitcoin begrijpen

In een fragment van zijn Daily Show van 4 augustus, vertelt Portnoy de Winklevoss-tweeling dat hij zou willen dat ze ‘bitcoin uitleggen op een manier die ik zou begrijpen.’

Portnoy benadrukte dat hij wil dat ze in hun kleine roeikleding komen, een verwijzing naar de film The Social Network, waar ze te zien waren in het roeiteam van Harvard. Zowel Tyler als Cameron waren zo sportief om de uitdaging te accepteren.

Bitcoin in de ether

Portnoy vertelde hoe hij bitcoin ooit kocht in ‘het oorspronkelijke bitcoin-tijdperk’, maar hij verloor de toegang tot zijn coins. ‘Ik heb 20.000 dollar uitgegeven, het zit gewoon in de ether’, klaagde hij over wat een toevallige woordspeling bleek te zijn.

Hij zei dat hij niet weet hoe hij bitcoin moet kopen of hoe hij bitcoins zelf moet bewaren. Daarom wil hij dat de Winklevoss tweeling langs komt om hem dit uit te leggen. Terloops onthulde hij ook dat hij hierover al met hen had gepraat, maar ze wilden een gratis advertentie. Portnoy daarentegen wil rijk worden door erover te leren.

Een kijker van zijn show kwam op het idee dat Portnoy Chainlink koopt, maar hij antwoordde met dat hij niet weet hoe.

Wie is Portnoy?

Portnoy is de oprichter van Barstool Sports, een sportnieuwswebsite. Sinds de lockdown door het coronavirus heeft hij zich ondergedompeld in de wereld van de dagelijkse aandelenhandel, naar verluidt om gemiste inkomsten van sportweddenschappen goed te maken.

Hij maakt dagelijks video’s over zijn fortuin en tegenslagen op de aandelenmarkt, met beroemde uitspraken als ‘stocks only go up.’ Hij roept ook graag dat hij net zoveel ervaring heeft als ‘Joe Dick Tom Warren Buffet’. Hij inspireerde zijn volgers om de aandelenmarkt te betreden via laagdrempelige platformen zoals Robinhood, hoewel hij zelf vooral gebruik maakt van E * Trade.

De plotselinge interesse in bitcoin kan te wijten zijn aan een forse verliezen (of daling van winsten) op de aandelenmarkt, aangezien de laatste rally voornamelijk wordt geleid door enkele zeer grote aandelen zoals Apple, Facebook en Microsoft. Eerder in de show van dinsdag klaagde hij over een verlies van 40.000 dollar op Shopify.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

1 miljard dollar aan Bitcoin optiecontracten verlopen morgen: wat betekent dat?

Bijna een miljard dollar aan Bitcoin optiecontracten verlopen aanstaande vrijdag, volgens data van cryptocurrency analysbureau…

13 uur geleden

Bitcoin zou nu 15.000 dollar waard moeten zijn volgens analist Bloomberg

In de laatste maandelijkse nieuwsbrief Bloomberg Crypto Outlook, schrijft analist Mike McGlone dat bitcoin nu eigenlijk…

16 uur geleden

Analyse: Bitcoin kan komende dagen terug naar 10.500 dollar

Bitcoin heeft niet zijn beste week, maar op korte termijn ziet het ernaar uit dat…

18 uur geleden

‘Ethereum daalt naar 280 dollar voordat hype upgrade ETH2.0 prijs lanceert’

Ethereum en vrijwel alle andere altcoins zijn weer lekker volatiel, en de volatiliteit pakt deze…

19 uur geleden

Angst op de bitcoin markt, juist een goed moment om in te stappen?

Bitcoin is begin deze week flink in waarde gezakt. Dat zorgt voor veel onrust, onzekerheid…

21 uur geleden

Bitcoin nooit meer onder 6.700 dollar volgens deze indicator

Sommige investeerders hopen dat bitcoin nog flink gaat zakken, zodat ze goedkoop kunnen inslaan. Maar…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €5,- gratis tegoed.

Check it out!