SEC wijzigt aanklacht Ripple, richt zich op directeuren Larsen en Garlinghouse

De SEC heeft een gewijzigde aanklacht ingediend tegen Ripple. De gewijzigde klacht bevat nu meer details over de individuele beklaagden in de zaak, Ripple directeuren Brad Garlinghouse en Chris Larsen. Dat zegt advocaat Jeremy Hogan die de ontwikkelingen van de zaak op de voet volgt.

Larsen en Garlinghouse

Interessant is dat de gewijzigde paragraaf (paragraaf 10) van de aanklacht nu een nieuwe bewering benadrukt, hierin staat: “Larsen en Garlinghouse speelden allebei een belangrijke rol bij het onderhandelen over en goedkeuren van Ripple’s Institutional Sales en andere aanbiedingen van XRP aan individuele investeerders.”

De poging om individuele beklaagden eruit te halen is vreemd, zegt Hogan op YouTube. Hij noemt dit vreemd omdat de SEC gewoonlijk geen actie onderneemt tegen de personen die zijn geassocieerd met het bedrijf dat de activa in kwestie uitgeeft. ‘Het is nogal ongebruikelijk dat de SEC twee leidinggevenden als beklaagden noemt,’ aldus de advocaat.

Bewijs van waarschuwing vooraf

Larsen en Garlinghouse worden beschuldigd van het aanbieden en verkopen van security’s en het helpen en aanmoedigen van Ripple’s schending van sectie vijf van de Contracts Act. Verder eist de SEC nu opinion letters van de advocaten van Ripple, documenten waarvan de SEC beweert dat ze Ripple waarschuwen dat XRP mogelijk een security was. Een opinion letter, ook wel een juridisch advies genoemd, is een brief die is opgesteld door een juridisch adviseur en die het due diligence-proces bij een transactie vergemakkelijkt.

De brieven vallen onder bescherming van het privilege tussen advocaat en cliënt, maar volgens Hogan kan het schadelijk zijn voor Larson en Garlinghouse als de SEC deze brieven in handen krijgt.

Gewijzigde aanklacht

Deze gewijzigde klacht is mogelijk afkomstig uit de brief van vorige week, waarin de advocaten van Ripple hun intentie lieten blijken om moties tot afwijzing in te dienen, waarna de SEC besloot haar klacht te wijzigen om dergelijke moties te vermijden. Hogan voegde eraan toe dat het onwaarschijnlijk is dat de advocaten van Ripple succes zullen hebben met hun moties om deze zaak te seponeren. Zeker niet nu er ogenschijnlijk bewijs op tafel ligt dat de leidinggevenden van Ripple persoonlijker betrokken waren.

Kort nadat de gewijzigde klacht was ingediend, reageerde Ripple’s General Counsel Stuart Alderoty snel op de ontwikkeling. Hij tweette teleurgesteld te zijn dat de SEC nu pas hun aanklacht aanpast.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.