“Controversiële aankoop gerechtvaardigd omdat klantgegevens Coinbase werden verkocht”

Coinbase zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De controverse door de overname van blockchain beveiligingsbedrijf Neutrino is nog in volle gang, getuige de virale hashtag #deletecoinbase. Nu is ook naar buiten gekomen dat klantgegevens van de Amerikaanse exchange Coinbase zijn gelekt en verkocht aan derden.

Technologie belangrijker dan mensen

In gesprek met mediabedrijf Cheddar verdedigde Coinbase de aankoop van Neutrino door te zeggen dat technologie belangrijker is dan de mensen erachter.

“We zijn ons bewust van de achtergronden van een aantal van de mensen die betrokken zijn bij Neutrino en we kijken daar nu naar”, zei Christine Sandler, salesmanager van Coinbase. “De allerbelangrijkste reden voor de overname was dat Neutrino echt toonaangevend is in hun sector en ze hebben de allerbeste technologie.”

Aankoop leidt tot controverse

Coinbase heeft het afgelopen jaar veel bedrijven en mensen overgenomen en de aankoop van Neutrino past dan ook goed in die trend. Maar dankzij een tweet van een oplettende volger leidde de aankoop van Neutrino tot veel controverse. Wat bleek, veel leidende figuren van Neutrino waren of zijn betrokken bij Hacking Team.

Hacking Team werd betrapt met het verkopen van software aan overheden die op z’n zachts gezegd geen respect hebben voor de mensenrechten. Afgelopen week ging de hashtag #DeleteCoinbase viral op Twitter. Hiermee willen gebruikers anderen aanmoedigen om hun account bij Coinbase te sluiten. Wil je hier meer over lezen? Wij schreven eerder een groter artikel genaamd: Waarom bestaat #deletecoinbase op Twitter?

Klantgegevens werden verkocht aan externen

“Het is belangrijk voor ons om te migreren van onze huidige providers,” zei Sandler toen haar werd gevraagd waarom Coinbase Neutrino kocht. “Ze verkochten klantgegevens aan externe bronnen en het was voor ons van groot belang om controle te krijgen over de gelekte data. Nu hebben we gepatenteerde technologie die we zouden kunnen gebruiken om de gegevens veilig te houden en onze klanten te beschermen.”

Coinbase stond vorige week ook in de schijnwerpers omdat ze XRP, de cryptocurrency van Ripple hebben toegevoegd aan hun platform.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.