Categories: Overige Altcoins

51 procent aanval op blockchain van Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic, het platform voor smart contracts en tevens hard fork van Ethereum, lijkt slachtoffer te zijn van een 51% attack. Dat betekent dat het meerendeel van de hashingpower is overgenomen.

Reorganisatie van de blockchain

De blockchain van Ethereum Classic is net als die van bitcoin, online te vinden en gewoon openbaar. De aanval is dan ook te volgen via blockchain explorer en mining pool Etherchain. Het gaat om een zogenaamde reorg aanval. Bij een reorg (of reorganisatie) worden transacties op een blockchain mogelijk vertraagd of ongedaan gemaakt.

Volgens Etherchain was er een succesvolle 51 procent aanval op het Ethereum Classic netwerk en zijn meer dan honderd blokken gereorganiseerd. Via het officiële Ethereum Classic Twitter-account adviseert de organisatie achter de coin en het netwerk aan exchanges, om bevestigingen te verhogen tot meer dan 400 blokken.

Nieuwsoutlet Coinness meldde maandag dat een interne analist abnormale hashingpower (computerkracht) had gedetecteerd die vanuit één enkele miningpool kwam. Dit zou kunnen leiden tot een massale reorganisatie van eerder geminede blokken.

SlowMist, een in China gevestigd beveiligingsbedrijf, waarschuwde gebruikers op maandagochtend voor het eerst over de vreemde activiteit die op het netwerk plaatsvond, en verklaarde dat het team de oorzaak van de aanval nog probeert te achterhalen.

Hoe reageren de beurzen?

Coinbase claimt in een blog op hun website dat 88.500 ETC dubbel besteed zijn. Deze coins hebben een waarde van ongeveer 460 duizend dollar.

Kraken kondigde in een incidentrapport aan dat het het aantal bevestigingen dat nodig is om een klassieke ethereum-storting te doen verhoogd is naar 500. Normaal gesproken voldoen 120 bevestigingen.

Exchange Poloniex zegt op twitter dat de ethereum classic coins veilig zijn. Als maatregel hebben ze wel de ETC-wallets uitgeschakeld. Heb je coins op deze beurs staan? Houd dan hun twitteraccount in de gaten.

Binance heeft niet echt een reactie geplaatst. Op hun twitteraccount wordt vandaag wel een artikel over 51%-attacks gedeeld.

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

  • Bitcoin

Voor 31 december 2021 is koers bitcoin 100.000 dollar

Anthony Pompliano is een fondsbeheerder bij Morgan Creek Digital. Elke dag stuurt hij een e-mail naar investeerders. In de mail…

8 uur ago
  • Altcoins

BIS: ‘Toepassingen zoals Libra van Facebook kunnen risico vormen voor banken’

De BIS (Bank of International Settlements) maakt zich zorgen. Grote techbedrijven zoals die financiële diensten aanbieden vormen een risico voor…

12 uur ago
  • Bitcoin

Tip voor nieuwkomers: ‘niet all-in gaan maar koop op vaste momenten bitcoin’

Jared zit al jaren in cryptocurrency en hij deelt zijn ervaringen op Medium. In een van zijn nieuwste artikelen pleit…

16 uur ago
  • Regulering

Hoe reageren politici wereldwijd op Facebook cryptocurrency Libra?

De plannen van Facebook om cryptocurrency Libra te lanceren heeft al veel stof doen opwaaien. Niet alleen bij cryptoliefhebbers en…

2 dagen ago
  • Bitcoin

De gebroeders Winklevoss gaan ondanks koers bitcoin letterlijk to the moon

Tyler Winklevoss en zijn broer betaalden vijf jaar geleden met bitcoin voor een reis naar de ruimte met Virgin Galactic…

3 dagen ago
  • Bitcoin
  • Koers

Bitcoin breekt door grens van 10.000 dollar! Verkoopcijfers BTC Direct indicator voor nieuwe all-time high?

Bitcoin is 10.000 dollar! De laatste keer dat bitcoin die waarde had, was in maart 2018. In dit artikel leggen…

3 dagen ago