Categorieën: Bitcoin nieuwsBlockchain

ABN AMRO geeft het op: geen bitcoin wallet maar wel blockchain

In januari begon ABN AMRO met een pilot onder 500 klanten. De pilot van de bank ging over bitcoin wallet Wallie, een zelf ontwikkelde wallet waarbij de bank de private keys van haar klanten zou beheren. Daar zijn ze nu mee gestopt vanwege de te hoge risico’s.

Pilot bleek vragenlijst te zijn

De pilot met 500 mensen bleek achteraf niet echt een pilot te zijn, maar meer een onderzoek onder 500 klanten. Of zij geïnteresseerd zijn in cryptocurrency en zo ja, of ze eventueel gebruik zouden maken van de opslagservice.

Persvoorlichter Jarco de Swart van ABN AMRO: “Wij hebben alle klanten die ook maar enige interesse toonden benaderd. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat vanwege het gebrek aan regulering, cryptocurrency’s een te risicovolle investering is.”

In januari werd er nog flink gespeculeerd over de functionaliteiten van de wallet. Het gerucht ging dat de bank je cryptocurrency en dus je private keys zouden beheren. Ook was je tot zesduizend euro verzekerd, wat dat ook moge betekenen.

Blockchain, not bitcoin

Op 17 mei liet ABN AMRO weten bezig te zijn met de lancering van Forcefield. Dit is een blockchain platform waarmee je realtime inzicht hebt tot fysieke voorraden. Ofwel een supply chain oplossing.

In het persbericht worden een paar mooie krachttermen gebruikt. Naast blockchain moet het platform de voorraden bijhouden en communiceren via de Internet of Things, sensoren en Near Field Communication chips.

Het doel is om meer veiligheid te bieden en om kosten te verlagen. Forcefield is al 12 maanden in ontwikkeling. Naast de ABN Amro zijn deze partijen ook betrokken bij Forcefield: Accenture, Anglo American, CMST International, Hartree Partners, ING Bank, Macquarie, Mercuria en de OCBC Bank.

Forcefield wordt in eerste instantie ingezet om de supply chain van de geraffineerde metaalmarkt te ondersteunen. Het plan is om Forcefield te gebruiken voor alle bulkgoederen uit de grondstoffen- en energiemarkt.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Man maakt token van zichzelf, laat mensen stemmen over levenskeuzes

Net als je denkt dat je alles hebt gezien in de cryptowereld, kan het altijd…

3 uur geleden

Vitalik Buterin van Ethereum noemt DeFi spannend maar voor de korte termijn

Vitalik Buterin, de bedenker van Ethereum tempert de euforie rond DeFi. Hij zegt dat de…

4 uur geleden

In Facebook groepen worden nep zelfmoordpillen voor bitcoin verkocht

Een onderzoek van het BBC heeft tientallen Facebookpagina's aan het licht gebracht die beweren een…

9 uur geleden

Ledger, BRD en andere bitcoin wallets wellicht slachtoffer van hack BigSpender

Onderzoekers van het Israëlische ZenGo hebben alle bitcoin gebruikers gewaarschuwd voor een nieuwe kwetsbaarheid in…

1 dag geleden

Activiteit op blockchain van bitcoin sinds 20.000 dollar niet zo hoog geweest

Het aantal actieve dagelijkse bitcoin adressen is gestegen tot 1,07 miljoen volgens cryptocurrency data provider Santimnet.…

1 dag geleden

Japanse centrale bank heeft Proof of Concept voor digitale Yen

De Bank of Japan kondigde gisteren aan dat zij met een CBDC experimenteren om de…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!