Categories: BitcoinBlockchain

ABN AMRO geeft het op: geen bitcoin wallet maar wel blockchain

In januari begon ABN AMRO met een pilot onder 500 klanten. De pilot van de bank ging over bitcoin wallet Wallie, een zelf ontwikkelde wallet waarbij de bank de private keys van haar klanten zou beheren. Daar zijn ze nu mee gestopt vanwege de te hoge risico’s.

Pilot bleek vragenlijst te zijn

De pilot met 500 mensen bleek achteraf niet echt een pilot te zijn, maar meer een onderzoek onder 500 klanten. Of zij geïnteresseerd zijn in cryptocurrency en zo ja, of ze eventueel gebruik zouden maken van de opslagservice.

Persvoorlichter Jarco de Swart van ABN AMRO: “Wij hebben alle klanten die ook maar enige interesse toonden benaderd. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat vanwege het gebrek aan regulering, cryptocurrency’s een te risicovolle investering is.”

In januari werd er nog flink gespeculeerd over de functionaliteiten van de wallet. Het gerucht ging dat de bank je cryptocurrency en dus je private keys zouden beheren. Ook was je tot zesduizend euro verzekerd, wat dat ook moge betekenen.

Blockchain, not bitcoin

Op 17 mei liet ABN AMRO weten bezig te zijn met de lancering van Forcefield. Dit is een blockchain platform waarmee je realtime inzicht hebt tot fysieke voorraden. Ofwel een supply chain oplossing.

In het persbericht worden een paar mooie krachttermen gebruikt. Naast blockchain moet het platform de voorraden bijhouden en communiceren via de Internet of Things, sensoren en Near Field Communication chips.

Het doel is om meer veiligheid te bieden en om kosten te verlagen. Forcefield is al 12 maanden in ontwikkeling. Naast de ABN Amro zijn deze partijen ook betrokken bij Forcefield: Accenture, Anglo American, CMST International, Hartree Partners, ING Bank, Macquarie, Mercuria en de OCBC Bank.

Forcefield wordt in eerste instantie ingezet om de supply chain van de geraffineerde metaalmarkt te ondersteunen. Het plan is om Forcefield te gebruiken voor alle bulkgoederen uit de grondstoffen- en energiemarkt.

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Alleen Binance Coin verslaat BTC, wanneer start altseason?

Nu we de maandag en het weekend achter de rug hebben, blikken we terug op wat de koers vanaf vrijdag…

3 uur ago

Wat doet Bakkt met bitcoin prijs? Krijgen we een herhaling van koers in 2017?

Sinds april domineert bitcoin de cryptomarkt. Dat deed het natuurlijk altijd al, maar nog altijd lijkt bitcoin meer grip op…

8 uur ago

ING Bank: geloof in bitcoin en koers daalt, behalve in Turkije

Wij van WC-Eend raden.. De ING heeft een rapport gepubliceerd waarin staat dat Europa, met uitzondering van Turkije, niet gelooft…

1 dag ago

Kogel door de kerk: bitcoin futures van Bakkt lanceren op 23 september

Bakkt heeft aangekondigd dat het de deuren voor institutionele klanten opent op 23 september. Eindelijk goed nieuws en een harde…

1 dag ago

Verzeker je met bitcoin tegen grootste obligatiebubbel uit de geschiedenis

Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, zegt dat de wereldwijde obligatiemarkt een grote bubbel is, en denkt dat…

2 dagen ago

Plus Token verkoopt 200.000 gestolen bitcoin, vermoedelijk exit scam

Op 14 augustus tweette venture capitalist Dovey Wan dat de recente prijsdaling van bitcoin komt door PLUS Token. Dit in…

3 dagen ago