Kan ADA 10 dollar waard worden? Groei Cardano 4000% in één jaar

Charles Hoskinson is de CEO van IOHK, het bedrijf achter Cardano. Regelmatig organiseert hij een livestream op YouTube om te praten over de ontwikkelingen rondom Cardano. Hoewel hij duidelijk maakt dat hij tegen speculatie is, suggereert Hoskinson toch dat ADA 10 dollar (8,50 euro) waard kan worden.

‘Of ADA nu een cent is, of een dollar, of tien dollar, laat me duidelijk zijn: dit is mijn levenswerk. Ik blijf erbij wegkwijnen. Ik blijf eraan werken. We zijn hier.’

Groei van meer dan 4000%

ADA was in maart 2020 nog slechts slechts 0,028 euro waard, vervolgens gebeurde er lange tijd niets, en toen kwam de knal. Maart 2021 werd de munt verhandeld voor 1,22 euro, een stijging van de Cardano koers van maar liefst 4257% binnen een jaar!

Niet zijn taak

Hij zei echter dat de prijs van het token niet mag bijdragen aan de legitimiteit van het project en de munt. Hij benadrukt met klem dat het niet zijn taak is om de prijs te laten stijgen. In plaats daarvan kiest hij ervoor om zich te concentreren op de technische mogelijkheden van het project:

‘Ik weet niet waarom de prijs omhoog gaat. Ik weet niet waarom de prijs daalt en ik wil niets te maken hebben met basisspeculatie over deze specifieke dingen. Het is niet mijn taak als technologiebedrijf, als ingenieur-wetenschapper om de prijs omhoog te krijgen.’

De miljardair zegt dat cryptocurrency-markten nog steeds onvoorspelbaar en onstabiel zijn, en beweert dat er nog steeds genoeg vieze spelletjes worden gespeeld en dat de markt gemanipuleerd kan worden vanwege lichte regelgeving.

Tijdens een interview met Bloomberg halverwege maart zei Hoskinson dat er 100 bedrijven zijn die de overstap willen maken van Ethereum naar Cardano. Waarom? Omdat hij overtuigd is dat zijn blockchain sneller en goedkoper is dan die van Vitalik Buterin:

‘Je kunt je DeFi-project verhuizen en je kunt het op mijn systeem gebruiken voor 1/100 tot 1/1000 van de kosten.’

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.