Iedereen heeft minimaal één bitcoin nodig aldus Adam Curry bij podcast Joe Rogan

Presentator en ondernemer Adam Curry was te gast bij de populaire podcast van Joe Rogan, ze spraken over het monetaire beleid, het basisinkomen en over banken. Op een gegeven moment zei Curry dat de apocalyps eraan komt en dat je daarom bitcoin moet hebben.

Bekijk het fragment hieronder:

Een van ons

Curry zei dat hij ontzettend anti-bitcoin was, totdat hij er een boel verkocht voor 900 dollar. Hij kreeg ze voor niks in het begin. Vervolgens geeft hij af op altcoins, ‘f*ck all the altcoins, I don’t give a sh*t.’

Zijn voorkeur gaat overduidelijk uit naar bitcoin omdat het een store of value is, een middel om waarde in te behouden. Joe Rogan snapt dit standpunt niet helemaal (of doet net alsof) en vroeg waarom er niet meer dominante cryptocurrency’s kunnen zijn. Hij wil ook weten of manipulatie mogelijk is in het geval dat er maar één crypto is.

De Amerikaan/Nederlander reageerde hierop door te wijzen op 10 jaar data, in al die jaren is bitcoin niet gemanipuleerd. De dollar is in die tijd 10% in waarde afgenomen maar bitcoin blijft maar stijgen.

Rogan is overigens wel bekend met bitcoin, hij vroeg dan ook of Curry bekend is met Andreas Antonopoulos. Curry zegt van niet, maar hij kijkt wel veel naar Max Keiser.

Wie is Adam Curry ook alweer?

Curry is een Nederlands-Amerikaanse presentator. Hij maakte naam en faam als presentator op MTV. Vervolgens had hij verschillende investeringen in internetbedrijven en werkte hij als presentator voor Radio Veronica. Daarna heeft hij veel verschillende klussen gedaan in het Nederlandse medialandschap. Curry is ook een van de eerste podcasters en dat hij nu te gast is bij de bekende podcast van Joe Rogan, sluit de cirkel.

Twee jaar geleden vertelde Adam Curry in zijn eigen podcast “No Agenda” dat Bitcoin de potentie heeft om het huidige geldsysteem te vervangen en de toekomst van geld kan worden. Luister onderstaande clip van de show.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Iedereen minimaal 1 bitcoin? Dat is zo dom, want dat kan niet eens. Er zijn niet meer dan 20 miljoen bitcoins, terwijl er miljarden mensen zijn.

    10 september 2020
  • Dat wordt lastig er zijn immers maximaal 21 miljoen bitcoin, iedereen dan maar een satoshi?

    10 september 2020
  • De reacties hier zijn schrikbarend. Juist door het beperkte aantal van 21MM is het lucratief om nu al 1 volledige bitcoin te bezitten. Het zou een streven moeten zijn. Doordat er niet genoeg is voor iedereen om dat te doen zijn de early birds spekkoper als bij een economische crisis bitcoin de uitvalsbasis wordt voor investeerders.

    10 september 2020