Meer dan 6 miljoen nieuwe Algorand adressen in 2022

Sinds het begin van dit jaar is het aantal Algorand-adressen met 6 miljoen gegroeid. Dat blijkt uit data van AlgoExplorer, een website die Algorand-gegevens inzichtelijk maakt.

Stijging van 35%

Hou je van cijfertjes? Dan gaan we nu de diepte in. Rond de jaarwisseling bestonden er 17,3 miljoen Algorand adressen. Medio maart zijn dat er ruim 23,5 miljoen. Een toename van ruim 6 miljoen adressen en een stijging van ruim 35% dus. Deze groei zie je terug in onderstaande grafiek, afkomstig van AlgoExplorer.

Totaal aantal Algorand accounts | Bron: AlgoExplorer

Let op: het aantal accounts zegt niets over het aantal personen dat ALGO bezit. Iemand kan namelijk meerdere adressen hebben. Tegelijkertijd kan het ook voorkomen dat één adres de crypto’s beheert van meerdere traders. Dat is bij beurzen vaak het geval.

Toch kan je voorzichtig concluderen dat Algorand populairder wordt. Opvallend, want de koers laat de afgelopen weken te wensen over. Sinds het hoogtepunt van november is de Algorand koers met ruim 70 procent in waarde gedaald.

Upgrade op de planning

Daling of niet, het team van Algorand blijft verder bouwen. Een nieuwe upgrade moet Algorand in staat stellen om producten te laten draaien op andere blockchains. Ook kijkt het team naar mogelijkheden om ALGO te kunnen gebruiken op devices met minder computerkracht. Denk aan mobiele telefoons en smartwatches.

Verder werkt het team van Algorand aan London Bridge. Dat heeft niets te maken met de Engelse hoofdstad, maar wel met Ethereum. Door deze spreekwoordelijke brug is het mogelijk om de blockchain van Algorand aan die van Ethereum te verbinden. En dat biedt vele nieuwe mogelijkheden.

Krijg 10 euro van ons en investeer in Algorand

Vandaag krijg je 10 euro gratis van ons om je eerste ALGO te kopen. Maak snel een account aan op het handelsplatform van BTC Direct en vul onderaan het aanmeldscherm bij vouchercode ‘NIEUWS’ in. Hiermee krijg je direct 10 euro cadeau om ALGO te kopen.

Krijg 10 euro van ons

Liever eerst meer informatie?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.