Advocaat over Ripple (XRP) rechtszaak: ‘bijna niets zou me meer hebben verrast dan dit’

Jeremy Hogan, een advocaat die zich veel bezig houdt met de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple, zegt dat er een onverwachte beslissing is genomen de rechtszaak.

De advocaat zegt dat hij verrast is door de beslissing van de SEC om haar discovery-proces te beëindigen. Dit is het proces waar beide partijen informatie uitwisselen die anders niet bekend of gemakkelijk beschikbaar is. Hierin is de SEC onlangs van mening veranderd.

‘Een grote stap voorwaarts’

Hogan reageert op een tweet van de advocaat van de Ripple community, waarin staat dat de SEC een brief heeft ingediend, waarin staat dat zij “op dit moment geen aanvullende discovery wenst te doen. “Beide partijen behouden zich het recht voor om discovery te doen […] indien nodig, nadat over de aansprakelijkheid is beslist.”

“Bijna NIETS zou me meer hebben verrast dan dit. En ja, dit is een zeer goede zaak. De enige resterende vertragingen zijn het beroep tegen de e-mails van Hinman en, in het algemeen, gewoon de planning. De SEC discovery is compleet, en dat is een grote stap voorwaarts.”

Hogan naar verwijst hierbij naar e-mails van William Hinman, een voormalig SEC-directeur. Volgens deze e-mails blijft dat hij een belangenconflict had tijdens de beginfase van de rechtszaak. Hij had in 2018 een toespraak gehouden waarin hij verklaarde dat ethereum geen effect was, terwijl de beschuldigingen wegens Ripple beweren dat XRP wel een effect it.

Van mening veranderd

In eerste instantie kwam er geen bezwaar vanuit de SEC tegen het onderzoeken van deze documenten (over de e-mails). De commissie suggereerde namelijk dat de documenten alleen betrekking hadden op de persoonlijke opvattingen van Hinman – en niet op het SEC-beleid.

Echter, na het bewijs van het belangenconflict is de mening van de SEC veranderd. De commissie zegt nu dat de toespraak het beleid van Ripple weerspiegelde in plaats van de persoonlijke opvattingen. Daarom moest het volgens de SEC worden afgeschermd.

Hogan zegt dat dit juist de strategie van de SEC onthult; de rechtszaak vertragen. “De SEC zit nu voor 100% in de ‘Hurt Locker’, en de enige verlichting is uitstellen, uitstellen, uitstellen. Wat ze zeker probeert, zonder enige schaamte.” Bovendien zegt Hogan dat de SEC haar standpunt verzwakt door van mening te veranderen.

“Als de SEC niet eens duidelijk kan maken of de toespraak zijn persoonlijke mening was […] hoe moest Ripple dat dan weten?”

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.