Dinsdag op agenda van SEC: cryptocurrency’s en Facebook’s Libra

Het U.S. House Financial Services Committee, geleid door congreslid Maxine Waters, vergadert komende week met de Securities and Exchange Commission (SEC) over cryptocurrency’s en Facebooks Libra.

Crypto mom ook aanwezig

De commissie houdt op 24 september een hoorzitting met SEC-voorzitter Jay Clayton en vier commissarissen – Robert Jackson, Elad Roisman, Allison Lee en Hester Pierce. Laatstgenoemde ken je misschien al. Zij uit zich voornamelijk positief over cryptocurrency en wordt dan ook liefdevol crypto mom genoemd.

En wie kan congreslid Maxine Waters vergeten:

Regelgeving belangrijk

De onderwerpen die besproken worden tijdens de hoorzitting zijn cryptocurrency, particuliere markten versus openbare markten, onder andere handhaving en de rol van fiat valuta.

Het lijkt of de focus komt te liggen op regelgeving. Denk aan hoe om te gaan met regelgeving rondom security’s en of dat van toepassing is op cryptocurrency.

In de memo staat: De federale effectenwetgeving is van toepassing op effecten, inclusief aandelen, obligaties en beleggingscontracten, ongeacht of deze digitaal zijn.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Ontvang nieuwsbrief


Libra blijft niet onbesproken

Ook wordt een deel van de memo geweid aan Libra: Libra Investment Token zou een effect (security) kunnen zijn, omdat het bedoeld is om aan investeerders te worden verkocht om opstartkosten te financieren en hen dividenden te verschaffen.

De Libra-token zelf kan ook een security zijn, maar Facebook is niet van plan dividend te betalen en het is onduidelijk of beleggers een redelijke winstverwachting zouden hebben. Het aanbod van Libra kan echter worden geïntegreerd in het aanbod van de Libra Investment Token. Dan zouden beide gezien worden als effect.

Ook wordt de vergelijking getrokken met ETF’s, zogenaamde exchange traded funds: Net als ETF’s zou Libra door bepaalde geautoriseerde handelaren kunnen worden ingewisseld en op de open markt worden gekocht en verkocht.

De hoorzitting vindt plaats op 24 september en kan je hier volgen.

Azië, niet Amerika

Crypto Mom Hester Peirce was deze zomer ook in Singapore op een conferentie. Ze ging naar huis met twee belangrijke conclusies. De eerste is dat vrijwel alle innovatie op het gebied van cryptocurrency plaatsvindt in Azië. Peirce verwacht dan ook dat Amerika achter gaat lopen.

Daarnaast zag ze dat veel bedrijven zich wel in Amerika willen vestigen, maar dat ze daarmee wachten omdat er nog geen duidelijkheid is over hoe de VS om wil gaan met cryptocurrency.

De hearing van komende dinsdag komt voor haar dan ook als geroepen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.