Spark (FLR) airdrop voor XRP is morgen, dit moet je weten

De Spark (FLR) airdrop voor XRP-houders vindt morgen (12 december) plaats. Wil je deze gratis coins ontvangen? Niet alle beurzen  ondersteunen deze, dus lees snel verder.

Alleen gebruikers met XRP komen in aanmerking voor de airdrop en ze ontvangen 1 FLR voor elke XRP die ze hebben.

Wat is een airdrop?

Een airdrop is een gratis uitgifte van een cryptocurrency of token als beloning aan gebruikers of wallet-adressen. Crypto-projecten gebruiken airdrops als een marketingstrategie om bewustzijn voor hun product te creëren en hun gebruikersbestand te vergroten.

Hoe deel te nemen aan een airdrop

Hoewel airdrops meestal gratis zijn, wordt er soms van gebruikers verwacht dat ze een taak voltooien of aan bepaalde vereisten voldoen om in aanmerking te komen voor het evenement.

Deze vereisten verschillen per project. Sommigen vragen je misschien om de officiële berichten van het project te delen op sociale mediaplatforms zoals Twitter, anderen vragen je om een ​​bepaalde munt gedurende een bepaalde periode vast te houden om in aanmerking te komen voor de airdrop.

Het enige dat je dus hoeft te doen, is ervoor zorgen dat je vóór de deadline aan de vereisten van de airdrop voldoet.

Wat is Spark Token (FLR)?

SPARK (FLR) is de native cryptocurrency van het Flare Network, een nieuw protocol dat van plan is om DeFi naar het XRP-ecosysteem te brengen.

Met andere woorden, Flare zal ervoor zorgen dat smart contracts werken op het  XRP-netwerk, met behulp van de Ethereum Virtual Machine. Hierdoor kan het Flare-netwerk bestaande Ethereum applicaties implementeren en zo nieuwe DeFi-mogelijkheden op het XRP ecosysteem ontgrendelen.

Als native token van Flare kan FLR worden gebruikt om de uitgifte van FXRP te gebruiken als onderpand. Dit is een soort synthetische weergave van XRP op Flare. Dit kun je vergelijken met bitcoins die als tokens op Ethereum worden uitgebracht, om als onderpand voor DeFi te fungeren.

Als gevolg hiervan zal Flare meer dan 45 miljard FLR uitdelen aan in aanmerking komende XRP-houders om de mijlpaal te vieren.

Hoe kom je in aanmerking voor de airdrop?

Om de SPARK token airdrop te ontvangen, moeten gebruikers XRP-saldo hebben vóór 12 december, de geplande datum voor de FLR-distributie. Een momentopname van alle XRP-saldi zal worden gemaakt om 1 uur ‘s nachts Nederlandse tijd, net voordat de distributie begint.

Het aantal XRP bepaalt het aantal SPARK dat je ontvangt. Het wordt 1: 1 verdeeld, wat betekent dat als je 100 XRP hebt vóór de momentopname, je 100 SPARK tokens ontvangt.

XRP enthousiastelingen hebben zoveel mogelijk XRP gekocht om te profiteren van de airdrop. Analisten zijn van mening dat de toegenomen vraag naar XRP een van de belangrijkste redenen is achter de stijgende XRP koers van de afgelopen weken.

Maar wat is zo’n Spark token waard? Op het moment van schrijven is er geen vaste waarde voor het SPARK-token, wat betekent dat de prijs zal worden bepaald door de markt zodra de handel begint.

Deze beurzen ondersteunen airdrop sowieso

Hoewel XRP-houders uiteraard met hun eigen wallets kunnen deelnemen aan de airdrop, is het gebruik van een exchange voor het evenement ook een optie. Dit zijn de populairste exchanges die de airdrop ondersteunen:

 • Binance
 • Coinbase
 • OKEx
 • Kraken
 • KuCoin
 • Bitfinex

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Kunnen jullie het artikel uitbreiden hoe je de Spark tokens in je wallet krijgt. Ik heb alleen XRP in mijn wallet, krijg ik dan automatisch de Spark tokens?

  11 december 2020
  • Ik ben geen ‘pro’ maar kan je wel vertellen wat ik het moeten doen om Spark tokens te ontvangen straks.

   Zelf heb ik mijn XRP ondergebracht bij een Gatehub wallet. Hier heb ik een FLR wallet aan moeten maken en wordt er op 12 december een snapshot gemaakt van mijn XRP. Van het aantal dat ik tijdens het snapshot aan XRP had zal ik dan ook een gelijk aantal aan Spark tokens ontvangen op mijn wallet.

   Het is dus niet vanzelfsprekend dat je Spark tokens ontvangt voor de XRP die je hebt. Kijk hiervoor even wat de aanbieder van jouw XRP wallet hierover zegt. Misschien heb je nog de tijd om snel een Gatehub wallet aan te maken?

   11 december 2020
  • Nee, het is te groot om het hier even neer te zetten, maar ik adviseer je tijdelijk je coins even op Binance of Bitstam te zetten zodat je Spark sowieso ontvangt. Let wel dit moet je nu doen anders krijg je niks.
   (Let op met manuals op internet zitten veel foute manuals tussen die je xrp doen verliezen)

   Vic!
   Straks heb ik een stream om 22:00 uur, zoek voor Vic green
   https://youtu.be/6pDAOtG4xPU

   11 december 2020
  • je spark word naar je ETH adres gestuurd.

   11 december 2020
  • @Mark, deze coins krijg je automatisch als je XRP bezit. Wordt duidelijk vermeld, ook dat de coin pas wordt vrijgegeven in het eerste kwartaal van 2021.

   11 december 2020
  • Normaal gezien krijg je zodra je XRP in je wallet hebt voor de bepaalde datum automatisch de spark tokens zoals bij elke distributie/fork. Zo was dat tenminste by VeChain, maar ja indd zie ik overal van dat je wat moet doen om het te ontvangen, dat zijn 1. Een ondersteunende Wallet, 2. een aantal XRP opgeslagen in spot/savingsaccount & 3. je ontvangt het.

   11 december 2020
  • 15% van je spark krijg je ergens q1/q2 2021
   de rest in 2021 verder periodiek gestort

   11 december 2020
  • Mark, het makkelijkst is om de XRP op een beurs zoals Kraken te zetten. Je hoeft dan verder niets te doen. Maar de deadline is al bijna verstrekken, je moet dus snel zijn.

   12 december 2020
  • Nee spark is een erc 20 coin dus die kan nooit automatisch in je xrp wallet komen…je moet een ethereum wallet daarvoor hebben en die moet je weer aanmelden op een bepaalde manier.

   Voor jou was de beste optie geweest om het naar 1 van onderstaande exchanges te sturen voor de airdrop maar ik ben bang dat alle deposits al gesloten zijn.

   12 december 2020
 • Stuur ff naar Exchange. Simpel en gratis.

  11 december 2020
 • Dit is toch gwn een kopie van coinmarketcap.com maar dan vertaald?

  11 december 2020
 • Ik heb XRP op mijn ledger staan, krijg ik de SPARK tokens dan ook?

  12 december 2020
 • Ik heb XRP op mijn ledger staan, krijg ik de SPARK tokens dan ook?

  12 december 2020
 • Wallet?? Gooi het naar een beurs

  12 december 2020
 • Hallo, ja ik heb zo te lezen de zelfde ervaring als Mark, bij mij staat/staan wat XRP’s ondergebracht bij biivava. Maar nu de vraag lrijg ik nu ook enige spark tokens bijgeschreven. Ik hoor je graag groet

  12 december 2020
 • Beter google je even want je krijgt ze niet automatisch in je xrp wallet aangezien het een erc20 coin is en je daar een ethereum wallet voor nodig hebt….makkelijkste manier is je coins naar 1van onderstaande exchanges te gooien(als dat nog mogelijk is)

  12 december 2020
 • Krijg je die spark automatisch als je xrp hebt in blox

  12 december 2020
 • De mensen met een ledger hadden via wietse met de tool hun xrp kunnen aanmelden. Hier waren een aantal handelingen voor nodig en uiteraard een ethereum adres.
  Heb je dit niet gedaan dan zul je niet in aanmerking komen.
  En idd de tokens zullen ergens in 2021 ps in je wallet komen .

  15 december 2020
 • @Fons Volgens mij maakt het niet uit dat je de toolkit procedure na de snapshot gebruikt. Zolang je XRP maar op je Ledger adres stond op de periode van de snapshot. Ik las iets dat je tot 6 maanden na de snapshot de tijd hebt om dit te doen (voor Ledger Nano S gebruikers).

  17 december 2020
 • Heel wat foute informatie van mensen die er niks van af weten hier jammer genoeg!

  Een paar correcties

  1. Spark is geen ERC20 token en verschijnt niet in je ETH wallet. Spark bestaat enkel op de eigen Flare blockchain.

  2. Als je een Ledger hebt moet je je Spark claimen, door bijv. de tool van Wietse te gebruiken. Daarvoor is het nog NIET te laat! Als je op 12 dec XRP op een Ledger had, heb je nog tijd tot 11 juni om je Spark te claimen.

  5 januari 2021
 • Is er al iets meer bekend over de exacte datum wanneer de spark tokens zullen worden vrijgegeven aan degenen die op 12 december ripple in hun wallet (op een juiste broker die daaraan mee deed)?

  30 januari 2021
 • Weet iemand al wanneer we de token spark flr kunnen ontvangen?

  10 april 2021