Ripple nieuws

Weer airdrop voor XRP-houders, deze keer van Songbird, testnetwerk van Flare

Flare Network zegt dat binnen korte tijd XRP-houders een extra airdrop kunnen verwachten. Hugo Philion, oprichter en chief executive van Flare, zegt dat het bedrijf van plan is om in de komende zes weken een netwerk genaamd Songbird uit te brengen.

Proeftuin voor ontwikkelaars

Het protocol is ontworpen als een “kanarienetwerk” dat wordt gebruikt als proeftuin voor ontwikkelaars. Het wordt een operationele blockchain met een vast tokenaanbod van de native token Songbird (SGB). SGB ​​zal worden verdeeld onder dezelfde XRP-houders die het Spark (FLR) -token zullen ontvangen, op basis van een momentopname van het netwerk van eind 2020.

Testen voor Flare

Philion over Songbird:

‘Songbird moet niet worden beschouwd als een productieklaar netwerk. Het is bedoeld voor het testen van de integriteit van het voorgestelde productienetwerk (Flare), voorgestelde governance-updates in de loop van de tijd, de Flare-kernprotocollen en dApps die op Flare worden gelanceerd. Het Flare-team belooft niet om de ondersteuning of ontwikkeling van Songbird in de toekomst voort te zetten.’

Nou, dat klinkt hoopvol.

Alles moet kapot!

‘Het team van Flare en de verschillende teams die hun dApps op Songbird testen, zullen actief proberen bugs en andere problemen te vinden en te exploiteren en het netwerk te breken. Houd er daarom rekening mee dat Songbird gepaard gaat met een potentieel voor verlies van levendigheid, tokenverlies en risico dat mogelijk groter is dan de implementatie van het hoofdnet.’

Ofwel, Songbird is een testnet waar het de bedoeling is dat je juist alles kapot mag maken. Wat dat doet met de waarde van de gratis cryptocurrency SGB is interessant om te volgen. Hoe slechter het netwerk presteert, des te hoger de koers?

Flare network

Flare Network, met zijn native FLR-token, heeft tot doel smart contractmogelijkheden naar verschillende blockchains te brengen, te beginnen met Ripple en vervolgens Litecoin.

Volgens de CEO zal Songbird blijven bestaan ​​als testnetwerk voor Flare, ook nadat het volledige netwerk van Flare is uitgerold. Dit kan dus betekenen dat Songbird op een gegeven moment een dood netwerk is.

‘Innovaties en nieuwe dApp-lanceringen zullen eerst plaatsvinden op Songbird en kunnen na het testen vervolgens op Flare worden uitgerold. Dit maakt Songbird tot zijn eigen type netwerk dat op zichzelf nuttig kan zijn voor toepassingen die de beoogde stabiliteit van Flare niet nodig hebben, maar die willen genieten van de belangrijkste Flare-protocollen en mogelijk meer geavanceerde functies die Songbird mogelijk vóór Flare biedt.’

Spark token airdrop

Philion zegt dat Flare wordt gelanceerd nadat alle systemen op Songbird zijn getest. Volgens de CEO loopt de huidige laatste beveiligingsaudit eind september af. Flare zegt dat zodra het netwerk live gaat, elke in aanmerking komende houder onmiddellijk 15% van zijn claimbare Spark-tokens ontvangt. Daarna volgt een uitgifte van gemiddeld 3% per maand, gedurende minimaal 25 maanden en maximaal 34 maanden.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Bitcoin miners hebben vertrouwen in toekomst, bezitten nu 14 duizend BTC

De bitcoin koers heeft het de afgelopen dagen lastig, maar als we de gegevens van…

9 uur geleden

Deze artiest maakt cocaïne-NFT’s, maar wordt tegengehouden door Twitter en Instagram

Voor wie het nog niet wist, NFT's zijn trending. Zelfs reguliere media maken explainers om…

11 uur geleden

Fundamentele waarde van bitcoin is nul, aldus hoogleraar economie

Steve Hanke drong er bij beleggers op aan om niet in bitcoin te investeren, omdat…

13 uur geleden

Bitcoin analyse: is bodem in zicht na daling van 7.400 euro?

Het gaat wel erg hard! Vannacht stond de teller op 34.400 euro. Sinds het hoogtepunt…

15 uur geleden

Bitcoin kan in oktober al 100.000 dollar worden want ETF komt er aan, aldus Bloomberg

Veel grote fondsen willen bitcoin ETF's aanbieden via Amerikaanse beurzen. Tot nu toe heeft de U.S.…

16 uur geleden

Onderzoek De Nederlandsche Bank: Een bitcoin transactie genereert evenveel afval als 2 iPhones

De Nederlandsche Bank en de technische universiteit van Massasuchets (MIT) concluderen in een nieuwe studie…

1 dag geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde platform van Europa.

Naar BTC Direct