NBA-ster Lebron James wil kinderen leren over crypto en de digitale toekomst

Basketballer LeBron James en Crypto.com werken samen om lesprogramma’s te ontwikkelen voor kinderen over cryptotechnologie.

Leren over crypto

Dat schrijft de lokale krant de Akron Beacon Journal vandaag. Lebron James komt uit Akron, een plaatsje in de buurt van Cleveland in Ohio. Ook maakte James hier furore toen hij nog basketbalde voor de lokale middelbare school.

De ongeveer 1.600 kinderen op de I Promise School van de viervoudig NBA-kampioen zullen leren over cryptocurrency en krijgen advies over hun carrière van experts van Crypto.com. De onderwijsinitiatieven blijven niet alleen binnen de vier muren van de school, maar worden ook thuis gegeven.

‘Blockchaintechnologie zorgt voor een revolutie in onze economie, sport en entertainment, de kunstwereld en hoe we met elkaar omgaan,’ vertelde James aan de krant. ‘Ik wil ervoor zorgen dat gemeenschappen zoals die waar ik vandaan kom niet achterblijven.’

Crypto.com Arena

Lebron James speelt momenteel voor de Los Angeles Lakers en dit team speelt zijn thuiswedstrijden in het Staples Center. Althans, tot afgelopen kerst. Sindsdien heet het stadion de Crypto.com Arena. Overigens speelt niet alleen de Lakers hier, is dit stadion ook de thuisbasis van een ander NBA-team genaamd Clippers, de Kings uit de NHL en het vrouwenbasketbalteam Sparks.

Chief Marketing Officer Steven Kalifowitz van Crypto.com zei dat de exchagne vorig jaar vooral bezig was met het vergroten van de naamsbekendheid. In 2022 wil het bedrijf zich meer richten op het opleiden van gebruikers en het vertellen van verhalen.

Amerikaanse sporters zijn in trek

Crypto.com is niet het enige bedrijf in de ruimte dat Amerikaanse steratleten aantrekt. Crypto-derivatenbeurs FTX werkt samen met onder meer Tom Brady, Stephen Curry en Shohei Ohtani.

Voyager Digital, dat van plan is dit jaar meer video-content te produceren en partnerschappen op te bouwen buiten de sportwereld, is afgelopen september een samenwerking aangegaan met Rob Gronkowksi.

Sport en crypto

The Wall Street Journal meldde dat Crypto.com en FTX zullen adverteren tijdens de Super Bowl, die gepland staat op 13 februari. Fervente F1-fans kennen deze namen waarschijnlijk ook al, daar ze verschillende auto’s en tracks sieren met hun aanwezigheid.

Ook dichter bij huis werken cryptobedrijven volop samen met sportteams. Denk aan de sponsordeals van BLOX met Ajax, Club Brugge en NEC.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.