Bitcoin stijgt 4% maar al deze altcoins gaan veel harder vandaag

Iemand heeft de cryptomarkt een schop onder de kont gegeven. Niet alleen stijgen bitcoin, ethereum en vrijwel alle andere coins, ook de waarde van de totale cryptomarkt is gestegen tot boven de 1 biljoen euro.

Bitcoin kan altcoins niet bijbenen

Voor de goede orde; 1 biljoen is een getal met 12 nullen. Hiervan bestaat 38,2% uit bitcoin, hiermee is BTC veruit de grootste crypto. Maar dit betekent niet dat bitcoin de meeste winst genereert. Dat is ook vandaag merkbaar.

Bron: Coingecko

De totale cryptomarkt is namelijk met 5% gegroeid, terwijl bitcoin ‘maar’ 4% is gestegen. Dat betekent dat de rest van de cryptocurrency’s harder stijgen dan de bitcoin koers. Later vandaag schrijven we een analyse van de bitcoin koers, in dit artikel kijken we juist naar altcoins.

Zo zijn de hardste stijgers van BLOX vandaag de koers van Sushi met 10,3%, Ethereum Classic en Ethereum allebei met 10%, Cardano laat ook weer van zich horen en neemt 9,3% toe. En zelfs Polkadot kan rekenen op een toename van 9%.

SushiSwap koers stijgt

SushiSwap is een decentrale beurs en heeft een eigen crypto. De koers van deze Sushi-token is vandaag het hardst gestegen van alle crypto’s in BLOX. De waarde is op het moment van schrijven 1,60 euro.

Wellicht dat nieuw leiderschap de community van Sushi heeft gekalmeerd en nieuwe investeerders heeft getrokken.

Ethereum Classic laat van zich horen

Goed om te weten is dat Ethereum Classic en Ethereum twee verschillende munten zijn. Dat zou je niet zeggen als je naar de koersen van beide coins kijkt. De ETC koers is vandaag met 10% gestegen. Dat mag ook wel na zo’n lange dalende periode.

Op dit moment is Ethereum Classic 25,38 euro waard, vergelijk dat eens met 5 dagen geleden, toen ging de koers richting 21 euro.

Ethereum kan niet achter blijven

Sinds lange tijd is de koers van Ethereum weer boven de 1500 euro uitgekomen. In het holst van de nacht kon ETH weer kort breken met deze psychologische grens.

Inmiddels is ETH iets gedaald en wordt weer verhandeld onder de 1500 euro.

Cardano (ADA) fans kunnen juichen

Sinds de koers van Cardano (ADA) vorig jaar naar de hemel schoot kan het cryptoproject rekenen op een grote schare fans. Of ja, dit kunnen fans zijn of zogenaamde bagholders. Investeerders die ADA tegen een hoge waarde kochten en nu wachten tot de koers weer in de buurt van hun inkoopprijs komt.

Net als Ethereum bereikte Cardano zijn hoogtepunt in het holst van de nacht. Inmiddels is ADA weer gezakt en kan je trotse eigenaar worden van 1 ADA voor 0,40 euro.

Stip van Polkadot schiet omhoog

Gavin Wood was tot voor kort CEO van Parity. Dit zijn de programmeurs achter de blockchain van Polkadot. Wood is opgestapt om weer te doen waar hij goed in is: programmeren.

De markt lijkt hem te steunen in zijn beslissing. Het is veel waard als je weet waar je goed in bent en waar je plezier uit haalt.

De koers van Polkadot is gestegen met 9% en de munt wordt verhandeld voor 6,60 euro. Niet slecht, nog geen week geleden leek 5 euro logischer dan de weg omhoog richting 7 euro.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.