Alex Jones te gast bij Joe Rogan: Ik geloof in de toekomst van bitcoin!

Alex Jones was vorige week te gast in The Joe Rogan Experience podcast. Hij zei: “Ik geloof in cryptocurrency’s. Ik geloof dat dit de toekomst is.” Moeten we dit met een korreltje zou nemen?

Wie is Alex Jones (en waarom zijn kikkers homoseksueel)?

Even wat uitleg over Alex Jones: hij heeft een populaire Amerikaanse radioshow genaamd de Alex Jones Show, hierin bespreekt hij vrijwel alleen maar samenzweringstheorieën. Hij noemt zichzelf dan ook maar al te graag een conspiracy theorist. Daarnaast runt hij de extreem rechtse en fake news website InfoWars.

Voorbeelden van zijn theorieën: Jones denkt dat de overheid wapens heeft waarmee zij weerpatronen kunnen aanpassen, of dat het doel van Bill Gates is om de genetische samenstelling van mensen naar zijn believen aan te passen. En misschien wel de mooiste: hij gelooft dat chemicaliën in het water er voor zorgen dat kikkers homoseksueel worden.

En Joe Rogan dan?

Joe Rogan is een comedian en host nu zijn populaire The Joe Rogan Experience podcast. De aflevering waar Alex Jones te gast is duurt maar liefst 4 uur en 40 minuten (zie video bovenaan dit artikel).

Naast mooie onderwerpen als Trump, China, de maanlanding, aliens, flat earth, marihuana, Hitler en bier wordt ook cryptocurrency behandeld. Uiteraard voorzien van een vleugje samenzwering.

“Ik moest bitcoin pompen”

Jones begon met een knaller: “Acht jaar geleden werd ik benaderd door twee bekende, rijke mensen. Zij zeiden dat George Soros mij leuk vindt en dat hij met mij wil samenwerken. Om dat mogelijk te maken moest ik de waarde van bitcoin omhoog pompen. In ruil daarvoor zou ik vijf miljoen dollar krijgen.” Jones weigerde uiteraard.

Niemand kan natuurlijk tornen aan de integriteit van iemand die zeker weet dat Lady Gaga een satanist is.

In gesprek met Roger Ver

Vorig jaar sprak Jones ook al over bitcoin tijdens een interview op InfoWars met Roger Ver, de belichaming van Bitcoin Cash.  Jones opperde dat dit een door antisemieten begonnen burgeroorlog is, maar dan in cryptoland.

Ver en Jones spraken elkaar in februari 2018, toen dacht Roger Ver dat er een samenzwering gaande was om bitcoin cash te devalueren, in het voordeel van bitcoin (of zoals hij het noemt, bitcoin core).

Jones wees erop dat dit de normale gang van zaken is bij “grote megabanken” en “globalisten” (hij gebruikt dit woord vaker om antisemieten aan te wijzen). Oh en vervolgens wordt de schuld in de schoenen van de Russen geschoven.

De host vroeg toen aan Ver: “Denk je dat dat ook het geval is in de oorlog tussen bitcoin en bitcoin cash?”

Ver antwoordde bevestigend: “Als je een globalist bent, en je wil voorkomen dat mensen in staat zijn om controle te hebben over hun eigen geld. En je wil dat de overheid alles kan controleren, dan is dit precies hoe je dit moet aanpakken.”

Maar wat is hier nu van waar?

Nu de hamvraag: Werken de globalisten in het geheim samen om bitcoin kapot te maken? Goed om te weten is dat Jones een belang heeft bij bitcoin, PayPal heeft namelijk zijn account geblokkeerd en verwijderd, en daarom accepteert hij nu donaties in bitcoin.

En… de claim van Jones dat hij indirect door Soros is benaderd om bitcoin te pompen, is dat een overblijfsel uit zijn gesprek met Roger Ver?

Geen idee eigenlijk. Maar het is wel grappig. Wat wel mooi is, of je het eens bent met Alex Jones of niet, als een grote partij als PayPal het niet met je eens is, kunnen zij financiële censuur plegen. Dat kan bij bitcoin niet, bitcoin oordeelt niet want er is geen centrale partij die beslist of iemand wel of niet mag meedoen. Misschien schuilt daarin het rotsvaste geloof van Alex Jones in bitcoin.

 

Geloof jij in bitcoin?

Koop dan hier je bitcoin

 

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.