Luna 2.0 stijgt 70% en Bitcoin en Ethereum kleuren groen

Na negen rode weken is er eindelijk weer wat optimisme op de markt. Bitcoin staat 7% in de plus maar de altcoins doen het zelfs nog beter. Binance heeft aangekondigd dat ze de nieuwe Luna gaan aanbieden, en vrijwel direct steeg de koers met 70%.

Bitcoin kleurt groen

Hieronder een grafiek van de bitcoin koers van vanochtend. Door de stijging tikte bitcoin de 30.000 euro aan.

Bron: BTC Direct

De stijging op de cryptomarkt gaat gepaard met een stijging op de aandelenmarkten. Dat bevestigt ook Juan Pellicer, onderzoeker bij Into The Block:

“Ik denk dat de recente prijsactie van BTC sterk wordt beïnvloed door het opveren van de Amerikaanse markten. De S&P 500 index is tot dusver bijna 10% hoger dan de dieptepunten van vorige week, dus er kan een deel van de markt zijn die gelooft dat we na de laatste scherpe correctie een snel herstel tegemoet gaan.”

Pellicer is optimistisch dat de markt klaar is voor een “V-vormig” herstel. Dat betekent dat de koers zich vormt als een V: een snelle daling en een snelle stijging. Wellicht is de fear and greed index een goede indicator. Deze staat namelijk extreem laag op 10, wat extreme angst betekent.

Bron: Alternative.me

Ethereum herstelt na reorganisatie

Ethereum doet het zelfs nog iets beter en is met 8% gestegen. We hadden het net al even over een V-vormig herstel en als je naar de afgelopen zeven dagen kijkt, dan vormt zich een V op de Ethereum koersgrafiek.

Bron: BTC Direct

De flinke daling valt samen met de reorganisatie op de beacon chain. Dit is de proof-of-work keten van Ethereum.

Luna 2.0 stijgt 70%

We schreven gisteren dat vlak na de lancering van Luna 2.0, de koers met 70% in elkaar zakte. Elke normale trader of investeerder zou daar zijn fikken niet aan moeten branden, maar gelukkig valt cryptocurrency niet onder het label normaal.

Vandaag wordt Luna 2.0 namelijk aangeboden op Binance en het lijkt of veel traders dit voor willen zijn door veel van deze coins te kopen en wellicht te verzenden naar Binance om ze daar weer te dumpen.

Het wordt dus weer een interessante dag om de koers van Luna in de gaten te houden. Hieronder de koers van de nieuwe munt, de data komt van de Amerikaanse cryptobeurs Kraken.

Bron: Tradingview en Kraken

Alle investeerders die op Binance hun Luna of USDT hebben staan, krijgen Luna 2.0 vandaag via een airdrop. Dit zou dus zo maar een klassieke buy the rumour, sell the news kunnen worden. Wederom een teken aan de wand dat je voorzichtig moet zijn met deze cryptocurrency.

Dollar wordt zwakker

De afgelopen maanden is de dollar alleen maar sterker en sterker geworden. We waren zelfs bijna op het punt beland dat 1 dollar evenveel waard zou zijn als 1 euro. Dit voel je ook meteen op de cryptomarkt, aangezien het grootste deel van de wereld de cryptokoersen uitdrukt in dollars. Wordt de dollar sterker, dan dalen de waardes van cryptocurrency’s in dollarwaarde.

De dollar heeft inmiddels wat kracht ingeleverd en wellicht speelt dat ook een rol bij de stijgende cryptokoersen. De meeste cryptocurrency’s worden gewaardeerd ten opzichte van de dollar met behulp van stablecoins zoals USDT, BUSD en USDC. Naarmate de dollar zwakker wordt, zal de waarde van cryptocurrency’s organisch stijgen.

Als je wil weten hoe het met de dollar vergaat, dan kan je dit afzetten tegen bijvoorbeeld de euro. Maar nog beter is om de DXY erbij te pakken, hier wordt de dollar namelijk afgezet tegen een mandje andere valuta’s.

Bron: Tradingview

Sinds begin 2021 is de dollar alleen maar sterker geworden, maar de afgelopen twee weken zie je juist dat de USD afzwakt.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Is het slim om nog terra classic te kopen? Of is deze crypto gedoemd?

    2 juni 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.