Atlético Madrid brengt eigen fan token uit

Fan van Atlético Madrid? Dan is er goed nieuws, Atlético Madrid heeft onlangs een samenwerking gesloten met blockchainplatform Socios.com en brengt een eigen token uit. Dat blijkt uit een twitterbericht van Atlético Madrid en Socios.

De ‘Official Fan Token’ komt op de markt via een Fan Token Offering (of een FTO). Fans kunnen vanaf de herfst van 2019 voor het eerst eigenaar worden van de nieuwe token. De token zal in eerste instantie twee euro kosten.

Fans meer betrekken bij de club

Fans kunnen de token gebruiken voor verschillende doeleinden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld stemmen op polls van Atlético Madrid. Op die manier probeert de club de betrokkenheid van de fans te verbeteren.

Maar fans kunnen tokens ook gebruiken om merchandise van de club te kopen. Of bijvoorbeeld om online games te spelen en beloningen te verdienen.

Naast Engeland, Frankrijk en Italië nu ook Spanje

Socios heeft een mobiele app die gebruik maakt van blockchaintechnologie. Eigenaar van Socios is chiliZ, een organisatie gesteund door onder andere Binance en OK Blockchain Capital.

Socios is Spaans en staat voor lid of partner. Bezit je een aantal tokens, dan ben je dus lid van de club. Wat dat betreft is de naam slim gevonden.

Atlético Madrid is niet de eerste professionele voetbalclub die samenwerkt met het platform van Socios. Eerder sloot Socios ook samenwerkingen met het West Ham United, Paris Saint-Germain en Juventus.

Technische details: geen open blockchain

De app van Socios maakt dus gebruik van blockchain, maar heeft geen zelfstandige blockchain. Het platform van Socios werkt op een zogeheten sidechain, een blockchain die afhankelijk is van een andere blockchain.

Socios werkt namelijk op de Ethereum blockchain. De bijbehorende cryptocurrency heet $chz, en dat is een ERC20-token. Koop je fantokens, dan koop je eigenlijk dus indirect ether. Volg je het nog allemaal?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.