Altcoin crypto koers analyse: de markt kleurt rood, behalve voor Binance Coin (BNB)

Het weekend staat weer voor de deur, dus we vergelijken opnieuw de prijzen van alle altcoins! We kijken naar de marktwaarde van de top tien hoogst genoteerde cryptomunten. Houd er rekening mee dat dit slechts een momentopname is.

Begin deze week stegen de koersen van vele cryptomunten nog, vooral maandag en dinsdag ging het hard. Aan het eind van de week lijkt deze groei een beetje te stagneren. Hoe gaat het met de altcoinmarkt?

Cryptocurrency's kopen

Ethereum (ETH)

Marktwaarde: 11,7 miljard euro
Prijs: 111,27 euro
Verandering 24 uur: 1,69%

Ethereum staat nog steeds onbetwist op de tweede plek, met een totale marktwaarde van 13,5 miljard euro en een prijs van 129,15 euro. Toch daalt de waarde met 1,69 procent, vergeleken met gisteren. Volgende week tussen dinsdag en donderdag staat echter wel de Constantinople update op de planning, een belangrijke periode om de munt in de gaten te houden.

Ripple (XRP)

Marktwaarde: 11,1 miljard euro
Prijs: 0,27 euro
Verandering 24 uur: -3,08%

Samen met litecoin is XRP het meeste in waarde gedaald van de top 10 cryptomunten. Ripple hoeft echter niet bang te zijn haar plek in de top 3 te verliezen, het gat met EOS is daarvoor nog te groot.

EOS

Marktwaarde: 3,0 miljard euro
Prijs: 3,35 euro
Verandering 24 uur: 1,43%

EOS was vorige week al bezig met een opmars, en heeft nu litecoin ingehaald op het gebied van marktwaarde. In vergelijking met gisteren staat EOS er echter wat minder voor, de cryptomunt is me 1,43 procent gedaald.

Litecoin (LTC)

Marktwaarde: 2,6 miljard euro
Prijs: 42,8 euro
Verandering 24 uur: 3,81%

Litecoin is de grootste daler in het gezelschap. De cryptovaluta is niet alleen in prijs gedaald, maar is afgelopen week ook nog eens ingehaald door EOS als we kijken naar de marktwaarde. Voor één litecoin betaal je nu 42,82 euro.

Bitcoin Cash

Marktwaarde: 2,1 miljard euro
Prijs: 123,23 euro
Verandering 24 uur:  2,60%

Bitcoin Cash begon deze week nog met een stijging, maar dat heeft de afsplitsing van bitcoin niet vol weten te houden. De crypto is in de afgelopen 24 uur met 2,60 procent gedaald.

Stellar (XLM)

Marktwaarde: 1,3 miljard euro
Prijs: 0,08 euro
Verandering: 1,77%

De raket van Stellar is gelanceerd, en onderweg heeft het ook nog TRON kunnen inhalen. De motor hapert echter een beetje, aangezien de koers van Stellar is gedaald met 1,77 procent.

TRON (TRX)

Marktwaarde: 1,4 miljard euro
Prijs: 0,02 euro
Verandering 24 uur: 1,18%

TRON begon de week met een daling, maar heeft zich in de tussentijd toch wat hersteld. Maar vergeleken met gisteren is de prijs toch wat in waarde gedaald. Eén token is nu 2 eurocent waard.

Binance coin (BNB)

Marktwaarde: 1,3 miljard euro
Prijs: 9,52 euro
Verandering: 3,92%

Helemaal onderaan de top 10 vinden we toch een cryptomunt met een stijging. Binance blijft hard werken aan een decentrale exchange, en het testnet staat nu online. De bijbehorende cryptomunt profiteert nu van deze ontwikkeling. Vergeleken met gisteren stijgt Binance coin met 3,92 procent!


De prijzen in dit artikel beschrijven de cryptocurrency koersen van 09:00. De screenshot is genomen van crypto vergelijkingssite Livecoinwatch.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.