Altcoin koers analyse: crypto prijzen in het groen, BNB winnaar van de dag

De week zit er bijna op, dus is het weer tijd om terug te blikken. Vandaag kijken we naar de marktwaarde van de top tien hoogst genoteerde cryptomunten. Deze marktwaarde wordt berekend door de prijs van een cryptomunt te vermenigvuldigen met het aantal munten in omloop. Hiervoor wordt openbare informatie van verschillende exchanges gebruikt.

Hoe staat ervoor met munten zoals BTC, ETH en LTC? En welke munt is het meest in waarde gestegen? Lees snel verder!

Cryptocurrency's kopen

 

Bitcoin (BTC)

Marktwaarde: 56,9 miljard
Prijs: 3.248,54 euro
Verandering 24 uur: 0,80%

Sinds vorige week blijft de koers van bitcoin vrij stabiel. Bitcoin steeg in de afgelopen 24 uur met 0,80 procent. Zoals we afgelopen dinsdag bespraken in de koersanalyse, beweegt bitcoin zich nog steeds in een zogeheten bull flag. Het kan dus zomaar dat bitcoin de komende dagen aan de boven- of onderkant uitbreekt.

Ethereum (ETH)

Marktwaarde: 11,7 miljard euro
Prijs: 111,27 euro
Verandering 24 uur: 0,84%

Ethereum volgt vrijwel dezelfde beweging als bitcoin. Net als bij bitcoin is de koers vrij stabiel, met een stijging van ‘slechts’ 0,84 procent. In aanloop naar de langverwachte Contstantinople update bevindt de koers zich dus in een wat rustiger vaarwater.

Ripple (XRP)

Marktwaarde: 11,1 miljard euro
Prijs: 0,27 euro
Verandering 24 uur: 0,65%

Wat betreft marktwaarde ontlopen Ethereum en XRP elkaar niet veel. En ook XRP stijgt vandaag in waarde, zij het niet erg veel: 0,65 procent. De koers van XRP toont niet heel veel beweging. Dat terwijl Ripple wel in ontwikkeling blijft.

Gisteren kondigde Ripple namelijk een update aan voor de gedeelde database van XRP. En het bedrijf zelf is nog druk bezig met het ontwikkelen van allerlei applicaties, zoals SendFriend.

Litecoin (LTC)

Marktwaarde: 2,3 miljard euro
Prijs: 37,88 euro
Verandering 24 uur: 1,94%

Wat direct opvalt is dat er qua marktwaarde een enorm gat zit tussen litecoin en xrp. Maar wat betreft de prijs doet litecoin het de afgelopen weken juist erg goed. Vandaag stijgt de koers solide door, in de afgelopen 24 uur stijgt de waarde met 1,94 procent.

De oorzaak hiervan kan liggen in de technische analyse. De koers van litecoin is onlangs namelijk uit een enorme trendlijn gebroken, en blijft gestaag doorstijgen. Het kan dat de komende block halving al wordt ingecalculeerd in de prijs.

Maar ook nieuws kan van invloed zijn. Niet lang geleden kondigde Charlie Lee aan dat hij van litecoin een privacymunt wil maken. Litecoin lijkt zich hiermee weer in de schijnwerpers te zetten.

EOS

Marktwaarde: 2,2 miljard euro
Prijs: 2,51 euro
Verandering 24 uur: 1,10%

Litecoin voelt vast de hete adem van EOS in zijn rug. Ook EOS lift namelijk mee met de prijsstijgingen van andere cryptomunten, zoals bitcoin en ethereum. EOS staat hiermee op de vijfde plek wat betreft marktwaarde, de cryptovaluta is in 24 uur tijd gestegen met 1,10 procent.

Bitcoin Cash

Marktwaarde: 1,9 miljard euro
Prijs: 109,09 euro
Verandering 24 uur: 2,55%

Bitcoin cash is de afgelopen 24 uur flink in waarde gestegen: 2,55 procent. Vergeleken met de prijzen van afgelopen week is het echter een druppel op de gloeiende plaat. Op vrijdag 8 februari had bitcoin cash namelijk nog een waarde van 116 euro bereikt.

Tether (stablecoin)

Marktwaarde: 1,8 miljard euro
Prijs: 1 dollar
Verandering 24 uur: 0,78%

Tether is een stablecoin: een cryptocurrency die de waarde vertegenwoordigt van een fiat valuta. De koers van tether staat één op één met die van de dollar.

Het is niet erg zinnig om wat van de waarde van tether te zeggen als je puur naar crypto kijkt. Ofja: de dollar is in de afgelopen 24 uur iets meer waard geworden ten opzichte van de euro.

TRON (TRX)

Marktwaarde: 1,4 miljard euro
Prijs: 0,02 euro
Verandering 24 uur: 1,74%

TRON presteerde in het begin van 2019 erg goed. Dat kwam mede door de lancering van de Bittorent token. De afgelopen zeven dagen bevindt TRON zich echter in een dalende trend.

Kijken we alleen naar de afgelopen 24 uur, dan doet TRON het prima. De koers stijgt met 1,74 procent.

Stellar (XLM)

Marktwaarde: 1,3 miljard euro
Prijs: 0,07 euro
Verandering: 2,45%

Dat de cryptomunt het logo van een raketje heeft, betekent nog niet direct dat de koers to the moon gaat. In de afgelopen week is de koers van Stellar wat gedaald. De cryptovaluta houdt zich echter sterk staande. Vergeleken met gisteren stijgt XLM namelijk met 2,45 procent.

Binance coin (BNB)

Marktwaarde: 1,2 miljard euro
Prijs: 8,43 euro
Verandering: 7,08%

Cryptocurrency exchange Binance timmert flink aan de weg. Binance wil haar cryptomunt BNB van de Ethereum blockchain afhalen, het is namelijk bezig met een eigen blockchain.

De ontwikkelingen van Binance zijn dan ook terug te zien in de koers van de bijbehorende cryptomunt. In de afgelopen 24 uur is de koers gestegen met ruim 7 procent! Daarmee is het de best presterende munt van de top tien.


De prijzen in dit artikel beschrijven de cryptocurrency koersen van 09:45. De screenshot is genomen van crypto vergelijkingssite Livecoinwatch.
Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.