Gaan de koersen van altcoins binnenkort vlammen?

Bitcoin doet het goed in 2019. De koers is van januari tot het toppunt dit jaar gestegen met bijna 270 procent. Maar volgens analisten gaan altcoins binnenkort veel harder stijgen dan bitcoin op korte termijn. De bodem is volgens hen bereikt, en er kan een nieuw altcoin season komen.

Met altcoins bedoelen we iedere andere cryptomunt dan bitcoin. En dat zijn er nogal wat. Volgens Coinmarketcap bestaan er nu 4.798 cryptovaluta.

Is dit de bodem van de altcoinmarkt?

In het begin van dit jaar stegen altcoins tegelijkertijd met bitcoin. Litecoin begon het jaar fantastisch, en ook ether en XRP vonden geleidelijk de weg omhoog.

Maar vanaf april bewoog de koers van bitcoin apart van altcoins. De koers van bitcoin steeg harder dan altcoins, en de bitcoin dominantie bereikte een toppunt op 7 september. Bijna 71 procent van de cryptomarkt bestond toen uit bitcoin.

Analisten op Twitter en Tradingview verwachten nu dat deze trend kan omkeren. Binnenkort kunnen de koersen van altcoins de koers van bitcoin overtreffen.

Stilte voor de storm

Twitteraar CryptoThies kijkt naar de totale marktkapitalisatie, ofwel de totale waarde van alle cryptomunten samen. Volgens hem is de tijd van lage volatiliteit bijna ten einde. Met volatiliteit wordt de beweeglijkheid van de koers bedoeld. Beweegt de koers voor langere tijd nauwelijks, dan volgt er in veel gevallen een grote uitbraak. En CryptoThies ziet het positief:

‘Zie je de nauwe marge waarin de twee laatste groene candles zich bewegen? Denk aan een strak touw voordat het knapt.’

Hij gaat verder: ‘Aan de andere kant ziet het er voor de bitcoin dominantie minder goed uit.’ Volgens CryptoThies neemt de dominantie van bitcoin binnenkort af, ten gunste van de stijgende altcoinkoersen.

Altcoindominantie op laag punt

Een analist op Tradingview kijkt juist naar de dominantie van altcoins. Eigenlijk hetzelfde verhaal, maar dan andersom. Elke keer als de altcoin dominantie een dieptepunt heeft bereikt en de koers van bitcoin in een driehoek beweegt, schiet de altcoinmarkt omhoog. Dat zag je heel duidelijk in 2017, maar ook in begin dit jaar. Altcoins zoals litecoin, binance coin en chainlink namen het voortouw.

Er lijkt nu weer een nieuwe bodem te zijn in de dominantie van altcoins. Is dit het begin van het nieuwe altcoin seizoen?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.